Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Зусилля поліції Буковини повинні бути сконцентровані на безпеці громадян і їхнього майна», – Руслан Дударець
Опубліковано 15 вересня 2021 року о 20:07

На цьому керівник обласного управління Нацполіції наголосив сьогодні, 15 вересня, під час оперативної наради за участі начальників структурних і територіальних підрозділів ГУНП. Також полковник поліції акцентував увагу підлеглих на таких пріоритетних напрямах роботи, як боротьба з корупцією, незаконним вирубуванням лісів і  використанням надр, нелегальним переміщенням підакцизних товарів через державний кордон, протидія злочинам у бюджетній, земельній і медичній сферах, а також викриття ОЗГ та розкриття тяжких і особливо тяжких злочинів. 

Від початку 2021 року до ГУНП в Чернівецькій області надійшло майже 80 тисяч заяв і повідомлень громадян, з яких понад 7 тисяч містили ознаки кримінальних правопорушень. Як свідчить статистика, за вказаний період рівень злочинності на території краю знизився. Завдяки спільній злагодженій роботі служб і підрозділів поліції розкрито всі випадки вбивств, розбійних нападів та нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що сталися на Буковині протягом восьми місяців.

При цьому полковник поліції наголосив на необхідності скоординувати зусилля та покращити співпрацю поліцейських Чернівецької області для попередження й розкриття таких майнових злочинів як крадіжки і шахрайства.

Під час наради Руслан Дударець відзначив високий рівень професійної підготовки буковинських поліцейських, які були задіяні минулого тижня в учбово-тренувальних навчаннях. Очільник поліції підкреслив, що завдяки чіткій взаємодії та оперативному обміну інформацією між підрозділами, поліцейські справилися із поставленим завданням та отримали одну з найвищих оцінок в Україні від представників МВС та НПУ.

Також учасники наради розглянули результати роботи за пріоритетними напрямами від початку вересня. Так, протягом двох тижнів правоохоронці викрили та припинили декілька фактів порушень у сфері лісо- і надрокористування.

Зокрема, жителі Вижницького, Сторожинецького та Путильського районів незаконно займалися видобутком піщано-гравійної суміші та перевезенням лісодеревини без дозвільних документів. За цими фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження і проводять наразі досудові розслідування.

Окрім цього, у вересні правоохоронці посилили контроль за дотриманням міграційного законодавства та протидію правопорушенням, скоєним іноземними громадянами. Від початку цього місяця поліція викрила 3 кримінальні та більше 30 адміністративних правопорушень, вчинених іноземцями на території Чернівецької області.

На оперативній нараді керівництва ГУНП розглянули також стан реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади». Меморандуми про співпрацю між ГУНП в Чернівецькій області та 28 територіальними громадами краю Руслан Дударець підписав третього вересня. Наразі триває відбір кандидатів на посади поліцейських офіцерів цих громад.

На завершення наради Руслан Дударець наголосив особовому складу: «Основним показником роботи правоохоронних органів є довіра громадян. Ми повинні оперативно реагувати на всі заяви та повідомлення громадян. При цьому кожен з нас зобов’язаний неухильно дотримуватися службової етики та дисципліни під час виконання професійних обов’язків».

                                                                                               Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux