Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці області викрили збувачів наркотиків та незаконне вирощування коноплі
Опубліковано 17 травня 2019 року о 16:59

Один випадок мав місце на території міста Чернівці, інший – на Кіцманщині. Наразі триває досудове розслідування.

Працівники поліції Буковини у рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, проводили документування злочинної групи осіб, які через всесвітню мережу «Інтернет» займалися збутом амфетаміну та канабісу. Під час проведення слідчо-розшукових дій правоохоронці встановили організатора і оператора сайту. Ним виявився 22-річний чернівчанин, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за злочини у сфері обігу наркотичних речовин. Також встановлено, що до злочинної діяльності причетний 25-річний місцевий житель, який здійснював розкладку наркотичних засобів та психотропних речовин на території міста.

Під час санкціонованого обшуку помешкань зловмисників вилучено наркотичні речовини, мобільні телефони, зіп-пакети для пакування наркотиків та комп’ютерну техніку.

Злочинців затримано в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України, поміщено до ізолятору тимчасового тримання та повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Цього ж дня на території Кіцманського району в селі  Южинець у рамках відпрацювання заходів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, правоохоронці виявили на території одного із приватних господарств посаджені кущі коноплі.

Слідчо-оперативна група місцевого відділу поліції вилучила усі 136 культур, які росли на городі 61-річної власниці господарства та направила усе на дослідження.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux