Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Анатолій Дмитрієв провів робочу зустріч із керівництвом органів влади Вижницького району
Опубліковано 09 лютого 2021 року о 16:54

Сьогодні, 9 лютого, начальник обласного управління Нацполіції разом із заступниками та керівниками структурних підрозділів поліції Чернівецької області відвідали Вижниччину. Поліцейські проінформували місцеві громади про результати своєї роботи впродовж минулого року, ознайомили з пріоритетними завданнями на 2021 рік та анонсували проєкт «Поліцейський офіцер громади».

У робочій зустрічі також взяли участь співробітники Вижницького районного відділу поліції та відділення поліції № 1 (смт. Путила), представники СБУ і прокуратури, голови органів державної влади й місцевого самоврядування.

Генерал поліції третього рангу Анатолій Дмитрієв подякував представникам влади за плідну співпрацю, а підлеглому особовому складу – за ефективну роботу впродовж року. Незважаючи на додаткове навантаження, пов’язане із запровадженням карантинних обмежень, ліквідацією наслідків негоди та забезпеченням правопорядку під час виборчого процесу, Чернівецька область вкотре лідирує в рейтингу найбезпечніших регіонів України.

Зокрема, на території Буковини кількість кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення є найменшою в державі та складає в середньому 60 злочинів. У Вижницькому районі рівень злочинності ще нижчий – 38 злочинів на 10 тисяч населення.

«Я впевнено можу сказати, що співробітники поліції дбають про безпеку буковинців і гостей краю, – підкреслив Анатолій Дмитрієв. – Загалом поліцейські розкрили кожен п’ятий злочин на території Чернівецької області. У Вижницькому районі рівень розкриття кримінальних правопорушень – 7 з 10 скоєних».

Також начальник ГУНП ознайомив учасників зустрічі зі станом розбудови мережі систем відеонагляду й відеоаналітики на території Буковини та в районі зокрема. Наразі на території Вижниччини працюють майже пів сотні камер відеоспостереження. З них 13 розпізнають державні номерні знаки транспортних засобів. Як свідчить статистика, наявність відеофіксації в населених пунктах і на автошляхах має стримуючу дію на порушників, підвищує оперативність розкриття правопорушень і позитивно впливає на стан безпеки загалом.

Начальник обласного управління Нацполіції звернув увагу присутніх на важливості тісної взаємодії органів влади й правоохоронців у створенні безпекового середовища в умовах нового адміністративно-територіального поділу. Одним із ефективних інструментів такої співпраці є проєкт «Поліцейський офіцер громади».

Анатолій Дмитрієв наголосив, що цей проєкт є наступним етапом реформи Національної поліції. Його мета – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером поліції, який не лише працюватиме, але й житиме на території своєї громади.

«Головне завдання поліцейського офіцера громади – підтримувати постійний контакт з місцевим населенням, своєчасно реагувати на його потреби та проблеми, щоденно забезпечувати порядок на своїй території і запобігати вчиненню правопорушень», – наголосив керівник буковинської поліції.

При цьому громада бере на себе частину фінансування діяльності поліцейського офіцера, а він, у свою чергу, звітує не лише перед керівництвом поліції, але й перед самою громадою.

Під час наради Анатолій Дмитрієв вручив шістьом керівникам місцевих органів державної влади та головам ОТГ відзнаки за плідну співпрацю та сприяння роботі поліції.

Окрім цього, подяки начальника ГУНП в Чернівецькій області отримали четверо поліцейських територіального підрозділу, які сумлінно, самовіддано й професійно виконують свої посадові обов’язки.

Ще чотирьом співробітникам Вижницького районного відділу поліції, які несуть службу в правоохоронних органах більше 10 років, Анатолій Дмитрієв вручив відзнаки від імені Голови НПУ.

Також поліцейські отримали відзнаки органів місцевої влади за співпрацю у забезпеченні громадської безпеки й стабілізації криміногенної ситуації.

Про ефективність взаємодії з територіальним підрозділом поліції, його керівником і дільничними офіцерами розповів голова Вижницької міської громади Олексій Чепіль: «Щодня спілкуюся з дільничним офіцером і знаю, що відбувається в кожному селі, які там проблеми. Якщо до мене звертаються люди з питаннями, що належать до компетенції правоохоронних органів, прошу поліцейських звернути на це увагу і люди відчувають підтримку поліції».

Перспективи реформи Національної поліції відмітив і голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк: «Те, що на зміну дільничним офіцерам поліції приходять поліцейські офіцери громади, покращить співпрацю з органами місцевого самоврядування. Ці офіцери дійсно будуть помічниками голів ОТГ і відстоюватимуть порядок на території обслуговування».

Голова Вижницького районної державної адміністрації Михайло Чорней відзначив цілодобову самовіддану службу працівників місцевої поліції та пообіцяв усебічну підтримку в покращенні безпекової ситуації в районі.

«Сьогодні нам потрібно знайти спільні рішення для створення максимального комфорту проживання наших громадян, – підкреслив голова Вижницької РДА. – Уряд передав громадам управління місцевими бюджетами і саме громади мають бути ініціаторами наших спільних планів і проєктів. Ми повинні докласти максимум зусиль для якісної реалізації цих проєктів».

Коментує:

1. Анатолій Дмитрієв - начальник Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області;

2. Олександр Киселиця - начальник Вижницького районного відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області;

3. Михайло Чорней - голова Вижницької районної адміністрації;

4. Михайло Андрюк - голова Вижницької районної ради.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux