Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські продовжують забезпечувати правопорядок біля церкви на Сторожинеччині
Опубліковано 12 грудня 2020 року о 19:53

Нагадаємо, сьогодні, 12 грудня, вранці у селі Михальча на території місцевого храму виникла суперечка між представниками двох релігійних громад щодо подальшого користування культовою спорудою. За фактом подій біля культової споруди слідчі Сторожинецького відділу поліції розпочали три кримінальні провадження. Наразі на території церкви поліцейські охороняють правопорядок та безпеку вірян.

Співробітники поліції з’ясували, що вранці 12 грудня невідомі особи намагалися захопити приміщення храму у селі Михальча та частково пошкодили церковне майно. Під час інциденту одна зі сторін конфлікту застосувала до іншої засіб сльозоточивої та дратівливої дії.

В процесі деескалації ситуації, коли правоохоронці розбороняли та розмежовували учасників інциденту, частково пошкоджено ворота церкви.

Слідчі Сторожинецького відділу поліції внесли відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 2 статті 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками), статті 15 (Замах на кримінальне правопорушення) та частини 2 статті 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) Кримінального кодексу України.

Ще одне кримінальне провадження поліцейські розпочали за частиною 2 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України та вилучили у 19-річного учасника інциденту металевий кастет.

Також до поліції надійшло декілька звернень громадян щодо можливих неправомірних дій правоохоронців, які забезпечують правопорядок на території церкви. За вказаними зверненнями поліцейські проводять ретельну перевірку.

Співробітники поліції взяли під цілодобову охорону культової споруди та прилеглої території і продовжують забезпечувати публічну безпеку й порядок біля храму.

Коментує: Святослав КІШЛАР - начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux