Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Недопущення розповсюдження COVID-19 – спільне завдання поліції, влади, контролюючих органів і громадян, - Руслан Дударець
Опубліковано 12 жовтня 2021 року о 18:08

Сьогодні, 12 жовтня, керівництво та представники територіальних і структурних підрозділів ГУНП в Чернівецькій області взяли участь у відеоселекторній нараді, ініційованій головою НПУ Ігорем Клименко. На зустрічі також були присутні очільники обласних управлінь Держпродспоживслужби та Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України. 

Під час наради присутні обговорили алгоритм і скоординованість дій підрозділів поліції та інших контролюючих органів щодо реагування на випадки порушення карантинних обмежень. 

За 9 місяців цього року у Чернівецькій області поліцейські задокументували майже 12500 фактів порушень правил карантину. Відтак – склали відповідні протоколи: 1200 - за частиною 1, понад 11 000 – за частиною 2 статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Відповідно до доручення ГУНП в Чернівецькій області «Про створення та роботу мобільних груп по перевірці дотримання карантинних обмежень», з 22 вересня щоденно з 10 по 17 годину на території Буковини працюють 17 мобільних груп, 6 із них – у Чернівцях. До складу цих груп входять представники поліції, Держпродспоживслужби та УДСНС, які здійснюють спільні заходи для попередження та поширення COVID-19. Зокрема, наряди проводять роз’яснювальну роботу з населенням та здійснюють перевірки щодо дотримання карантинних обмежень у розважальних, громадських закладах і транспорті. 

За період функціонування мобільні групи територіальних підрозділів ГУНП в Чернівецькій області задокументували понад 600 фактів порушень правил карантину та склали відповідні протоколи: 60 - за частиною 1, понад 550 – за частиною 2 статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Під час наради начальник ГУНП в Чернівецькій області полковник поліції Руслан Дударець закликав поліцейських до ефективнішої співпраці з іншими правоохоронними та контролюючим органами для своєчасного реагування та недопущення порушень правил карантину. 

Оскільки на території Буковини введений помаранчевий рівень епідемічної небезпеки, правоохоронці звертаються до буковинців з розумінням поставитися до вимушених карантинних обмежень та адекватно реагувати на профілактичні заходи, які проводить поліція. У випадку порушення протиепідемічних вимог поліцейські Буковини діятимуть відповідно до чинного законодавства.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux