Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Підполковник поліції Галина Чумак: Якщо людина звертається по допомогу – роблю все можливе, щоб зарадити їй
Опубліковано 04 березня 2020 року о 20:02

Галина працює в органах внутрішніх справ уже 24 роки. 10 з них – керує приймальнею громадян. Поліцейська переконана: щоб приносити людям користь, потрібно не лише сумлінно виконувати свою роботу, а й бути для них другом.

Галина пригадує, що з дитинства захоплювалася роботою правоохоронців. І хоча після закінчення школи здобула спеціальність фізика, доля все одно привела її в органи внутрішніх справ.

Працювала і в кадровому забезпеченні, і референтом керівника, а з кінця 2010 року підполковник поліції Галина Чумак керує приймальнею громадян. Саме до неї звертаються люди, які очікують від поліції вирішення своїх проблемних питань. Кожного відвідувача необхідно вислухати, зрозуміти та допомогти.

«Звернення громадян бувають найрізноманітніші – один потребує захисту від протиправних дій, другий приходить за порадою, а третій скаржиться на скрутне матеріальне становище», – розповідає поліцейська. – «Звісно, в багатьох випадках вирішення питань не належить до компетенції поліції. Але, якщо людина приходить до нас зі своєю проблемою – вона довіряє нам. Ми не маємо права втратити цю довіру. А тому намагаємося максимально допомогти кожному».

Щодня спілкуючись з громадянами, Галині доводиться бути не тільки поліцейським, а ще й психологом, а інколи й медиком. Підполковник поліції пригадує, як в одного з відвідувачів під час прийому стався приступ епілепсії. Поліцейська надала чоловікові домедичну допомогу та викликала лікарів. І такі випадки не є рідкістю. Тому необхідно бути завжди готовою до будь-якої позаштатної ситуації.

«Кожна робота має свої особливості. У поліції немає поділу на чоловіків і жінок – ми всі офіцери і на рівних несемо службу. Звання поліцейського вимагає, насамперед, самодисципліни, відповідальності й сумлінного виконання обов’язків», – наголошує Галина Чумак. – «Якщо ти поліцейський, то це не лише з 9 до 18 години у робочі дні. Це – цілодобове служіння народові. Цією роботою потрібно жити!»

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux