Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Футболісти в погонах: колеги на роботі, партнери на полі
Опубліковано 29 квітня 2020 року о 15:44

29 квітня відзначають Всеукраїнський день футболу. У цей день розповідаємо про успішних чернівецьких футболістів силових структур, яких об’єднало спільне хобі. Тепер вони не лише колеги, а й партнери на полі.

Футбольна команда «Динамо» Чернівці була створена у 1993 році за ініціативи Івана Зайцева.

З липня 2018 року Чернівецьку обласну організацію ФСТ «Динамо» очолює начальник ГУНП в Чернівецькій області Анатолій Дмитрієв.

Команда виступає на турнірах та чемпіонатах за підтримки ГУНП в Чернівецькій області та під егідою обласної асоціації футболу. За час існування «Динамо» Чернівці здобуло численні перемоги як в обласних, так і всеукраїнських чемпіонатах серед силових структур і завоювала визнання серед колег. Своїм найбільшим досягненням гравці вважають перемоги у турнірах, які проходили закордоном, зокрема в Італії, Словаччині та Бельгії.

Гравці цієї команди – це поліцейські, які мають відповідні навики та належну фізичну підготовку. «Наразі в активі «Динамо» Чернівці 23 гравців. Команда постійно поповнюється новими перспективними футболістами. Їхня гра і тренування ґрунтуються виключно на ентузіазмі та любові до футболу», - каже капітан поліції Дмитро Дучак.

Він почав грати за «Динамо» Чернівці у 2011 році, коли прийшов на службу в органи внутрішніх справ. Зараз офіцер поліції працює у відділі боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми. Робота забирає чимало зусиль та часу, проте навіть при такому графіку намагається знайти вільний час для гри у футбол з колегами.

Дмитро грає на позиції нападника і є кращим бомбардиром. З багатьма партнерами по полю офіцер поліції пересікається і в щоденній роботі.

Капітаном команди і центральним захисником є співробітник Управління стратегічних розслідувань ГУНП в Чернівецькій області, капітан поліції Василь Томащук. У футболі він з п’яти років. Офіцер поліції каже, що важко суміщати роботу і хобі. І якщо це не суперечить виконанню основних службових обов’язків, намагається приділяти час для гри у футбол. Адже поліція зацікавлена у популяризації здорового способу життя та розвитку спорту на Буковині. «Команда «Динамо» Чернівці об’єднала професіоналів-поліцейських і аматорів-футболістів. На роботі ми колеги, а на полі – партнери», - каже капітан поліції Василь Томащук.

Володимир Тодераш вважається одним із ветеранів у складі команди «Динамо» Чернівці. Він з першого дня роботи в органах внутрішніх справ у Чернівцях (це понад 15 років) грає за цю команду на позиції лівого півзахисника. Майор поліції, Володимир Дмитрович нині працює заступником директора Чернівецького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

«Успіх нашої команди полягає в двосторонньому обміну знаннями. Молодше покоління гравців сповнене енергії, а ветерани володіють колосальним досвідом. Обмінюючись між собою цими якостями, отримуємо успішний результат.  Попри насичений графік роботи, час для гри у футбол знайти можна завжди, якщо у гравців є спортивний дух та запал», - каже Володимир Тодераш. 

З нагоди 26-ої річниці створення команди «Динамо» Чернівці у вересні минулого року правоохоронці зіграли товариський матч із командою «Динамо» Київ, у якому поступилися суперникам по пенальті із рахунком 4:5.

У зв’язку із запровадженням в Україні карантинних обмежень тепер команда не може брати участь у турнірах і чемпіонатах. Однак футболісти у погонах сподіваються, що вже восени зможуть позмагатися за звання кращих серед відомчих команд Чернівецької області.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux