Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Буковині запрацював проєкт Національної поліції України«Вихователь безпеки»
Опубліковано 01 вересня 2022 року о 19:30

Сьогодні, 1 вересня, у чотирьох навчальних закладах Чернівецької та Кельменецької ОТГ з’явилися перші вихователі безпеки. Фахівці в освітньому середовищі координують взаємодію та об’єднують зусилля учасників навчального процесу і правоохоронців для створення безпекового середовища школярів. Нагадаємо: відповідний Меморандум про співпрацю та партнерство учасники проєкту підписали 30 червня у ГУНП в Чернівецькій області.

У рамках реалізації проєкту «Вихователь безпеки» першими з навчальних закладів Буковини взяли участь Чернівецька ЗОШ №30, Чернівецький багатопрофільний ліцей №4 та два заклади освіти Кельменецької ОТГ.

Спеціалісти в освітньому середовищі покликані налаштувати ефективне спілкування та плідну співпрацю між усіма суб’єктами проєкту для захищеності школярів.

Під час спільної зустрічі поліцейських, вчителів та учнів підполковник поліції Олександр Кушнір наголосив на важливості посади такого спеціаліста у школах, особливо у воєнний період. Адже навчальних закладах Чернівеччини середню освіту також здобувають діти уразливих категорій, зокрема, ті, які переїхали проживати на Буковину з територій ворожих обстрілів. Тому ефективність впровадження цього проєкту для психічного та фізичного здоров’я учнів, – надто важлива!

«Школа – територія безпеки». Поліція є ініціатором запровадження та реалізації проєкту «Вихователь безпеки. Наша спільна робота полягає у здійсненні комплексу заходів для безпечного середовища учасників навчального процесу, – каже заступник начальника Чернівецького районного управління поліції ГУНП Олександр Кушнір.

Щоб відповідати вимогам до посади, комунікувати з усіма суб’єктами навчального процесу та належно реагувати на усі звернення, повідомлення, Родіка Тіміш пройшла відповідний курс навчання. Наразі вихователь безпеки охоплює два навчальних заклади Чернівців та уже приступила до своїх функціональних повноважень.

Я як вихователь безпеки буду протидіяти булінгу, іншим правопорушенням у навчальних закладах, забезпечувати дотримання прав дітей на здобуття освіти. Важливо, щоб у цій співпраці комунікував кожен суб’єкт проєкту,-розповідає Родіка Тіміш, вихователь безпеки.

Проєкт «Вихователь безпеки», ініційований Нацполіцією України, має на меті вдосконалити взаємодію всіх сторін: правоохоронців, освітян, громади та батьків заради безпеки учнів.

Ми будемо залучати усіх учасників процесу. Зі свого боку учні повинні розуміти значення вчинку та відповідальності за нього і ми разом маємо прийти до спільної думки, вміти комунікувати у ланцюжку: поліцейські, педагоги, учні, батьки. Освітяни є тим містком, який з’єднують усіх. Я очікую розуміння від усіх. Вихователь безпеки – омбудсмен, який  буде отримувати, опрацьовувати інформацію та належно реагувати на неї, – каже директор Чернівецького багатопрофільного ліцею №4 Анжела Починок.

У перспективі вихователі безпеки з’являться в кожному закладі освіти на території Буковини. Адже усі навчальні заклади повинні бути безпечними, а учні у ньому – захищеними.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux