Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Більше 95 тисяч звернень громадян розглянули буковинські поліцейські від початку року
Опубліковано 12 листопада 2021 року о 18:45

На підставі отриманих заяв і повідомлень співробітники поліції розпочали приблизно 10 тисяч кримінальних проваджень та склали понад 13 тисяч матеріалів про адміністративні правопорушення. Про це йшлося на оперативній нараді керівництва ГУНП в Чернівецькій області, яка відбулася сьогодні, 12 листопада, під головуванням полковника поліції Руслана Дударця.

У нараді взяли участь заступники начальника ГУНП, а також керівники структурних і територіальних підрозділів буковинської поліції. Присутні розглянули результати оперативно-службової діяльності за 10 місяців цього року, стан протидії незаконному обігу підакцизних товарів і контролю за дотриманням карантинних заходів.

Учасники наради відмітили належну організацію роботи з розкриття кримінальних правопорушень, насамперед – тяжких і особливо тяжких злочинів. Так, упродовж цього року поліцейські Чернівецької області розкрили всі вбивства, розбої та випадки нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Також протягом звітного періоду буковинські правоохоронці більш ефективно (порівняно з минулим роком) розкривали крадіжки, грабежі та незаконні заволодіння транспортними засобами.

Здійснюючи протидію організованій злочинності, поліцейські припинили діяльність 13 організованих груп і злочинних організацій, які займалися незаконним обігом наркотиків, вимаганням, хабарництвом і злочинами у сфері службової діяльності. Загалом на рахунку цих зловмисників 120 злочинів, із яких 110 належать до категорії тяжких і особливо тяжких.

Разом з цим, керівник буковинської поліції акцентував увагу підлеглих на необхідності активізувати розкриття зареєстрованих фактів шахрайських дій, боротьбу з незаконним обігом зброї та наркотиків.

«Кожен поліцейський зобов’язаний пам’ятати про важливість своєчасного попередження правопорушень та оперативність їх розкриття, – наголосив полковник поліції Руслан Дударець. – Ми повинні й надалі підтримувати статус Буковини, як найбільш безпечного регіону України. Окрім цього – завжди бути готовими до нових викликів і завдань, які покладаються на НПУ».

Зокрема, з березня минулого року співробітники поліції Чернівецької області здійснюють контроль за дотриманням карантинних обмежень, встановлених Кабінетом Міністрів України. Наразі для перевірки дотримання протиепідемічних заходів на території краю щоденно працює 21 мобільна група, а також 5 поліцейських дорожніх станцій.

Також серед пріоритетних напрямів роботи поліції Буковини й надалі залишаються боротьба з корупцією, незаконним вирубуванням лісів і використанням надр, а також порушеннями у сфері обігу підакцизних товарів.

Так, лише від початку листопада співробітники підрозділів ГУНП викрили 73 випадки незаконного обігу тютюнових та алкогольних виробів. Поліцейські вилучили у порушників майже 38 тисяч пачок сигарет, а також 350 літрів алкогольної продукції.

На завершення наради начальник ГУНП Руслан Дударець доручив керівникам структурних і територіальних підрозділів посилити контроль за службовою дисципліною підлеглих та покращити ефективність роботи за пріоритетними напрямами діяльності поліції.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux