Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Буковинські криміналісти обмінялися досвідом зі співробітниками обласного чернівецького НДЕКЦ
Опубліковано 13 серпня 2022 року о 16:50

12 серпня відбулися теоретично-практичні навчання криміналістів ГУНП в Чернівецькій області та їхніх колег з Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Мета заходу – відпрацювання алгоритму дій під час документування  військових злочинів.

Наразі в районних управліннях, відділеннях і відділах буковинської поліції працює 24 криміналістів. Вони заступають на добові чергування та одними із перших у складі слідчо-оперативної групи виїжджають на місце злочину.

Криміналісти оглядають місця подій, збирають і вилучають речові докази, на основі яких пізніше проводяться експертизи. Саме від якісного та професійного збору слідової бази залежить успіх розкриття злочину.

У рамках проведених спільних навчань криміналісти Слідчого управління ГУНП у Чернівецькій області поділилися зі своїми колегами із Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України отриманим досвідом, який здобули нещодавно. 

Нагадаємо, двоє буковинських інспекторів-криміналістів та їхній керівник протягом 45 діб перебували на території Київської області. Тут правоохоронці документували військові злочини росії проти українців. У подальшому результати зібраної ними інформації допоможуть установити конкретних осіб, причетних до вчинення злочинів солдат російської федерації відносно українців. 

Зокрема, сьогодні криміналісти розповіли присутнім про переваги та специфіку користування електростатичним килимком при відборі слідів з місця злочину. Ми продемонстрували, як працює цей механізм у роботі і показали, як правильно ним користуватися для якісного відбору інформації,  – розповідає начальник відділу криміналістичного забезпечення Слідчого управління ГУНП у Чернівецькій області,  підполковник поліції Василь Багрій. 

Дякуємо криміналістам Слідчого управління ГУНП в Чернівецької області за отриману інформацію, якою вони поділилася у рамках спільних навчань. Ми зі свого боку розповіли присутні про ті нюанси, які можуть виникнути у роботі та уникнути недоліків, – каже заступник директора Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Віталій Гринюк.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux