Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Буковинські поліцейські допомагають діткам-переселенцям долати наслідки стресу
Опубліковано 31 березня 2022 року о 15:28

В реаліях воєнного сьогодення особливої уваги та підтримки потребують найменші українці. Співробітники ювенальної превенції, кінологічної служби та підрозділу психологічного забезпечення ГУНП в Чернівецькій області приїхали з подарунками і сюрпризами до одного з місцевих навчальних закладів, що став тимчасовим прихистком для родин, які втекли на Буковину від ворожих обстрілів.

Приміщення освітньої установи наразі облаштовано для проживання приблизно 300 людей, у тому числі й дітей різного віку.

Поліцейські обласного та районного управлінь поліції навідалися до закладу, щоб познайомитися з новими мешканцями своєї території обслуговування та дізнатися про їхні потреби.
Чернігів, Київ, Запоріжжя, Харків, Боярка, Житомир – діти навипередки розповідали поліцейським про свої міста, рідних людей, інтереси і захоплення.

Інспектори ювенальної превенції ознайомили малечу з роботою правоохоронців, розповіли про різні підрозділи поліції та чим вони займаються. Співробітники буковинської поліції запевнили дітлахів, що завжди готові прийти на допомогу, захистити і підтримати та пояснили, в яких випадках і як звертатися до поліції.

Спілкуючись з батьками-переселенцями, начальник сектору психологічного забезпечення обласного управління Нацполіції надала поради, як допомогти дітям подолати наслідки стресу. Поліцейська закликала дорослих насамперед дбати про своє психологічне здоров’я і власним прикладом допомагати малечі.

Батьки зверталися до психологині з різними наболілими питаннями. Зокрема: як пояснити дитині нинішню ситуацію в країні, як розпізнати тривожні сигнали в її поведінці, як позбутися стану неспокою та подолати непрості виклики сьогодення.

Приємним сюрпризом для дітей і дорослих став візит поліцейських-кінологів зі службовими собаками. Співробітники кінологічного центру роз’яснили відмінності між різними породами собак, розповіли про особливості їх дресирування і навіть дозволили погратися зі своїми чотирилапими напарниками.

Для більш приємного і цікавого перебування на Буковині дітей-переселенців, поліцейські подарували їм іграшки, набори для творчості, а також солодкі гостинці.

 

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux