Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Буковинські поліцейські з вихователем безпеки провели для школярів заняття з надання домедичної допомоги
Опубліковано 16 вересня 2022 року о 17:08

У рамках реалізації проєкту «Вихователь безпеки» поліцейські Буковини спільно із спеціалістом безпеки в освітньому середовищі продовжують здійснювати превентивні заходи у школах. Мета – координація дій учнів, їхніх батьків, учителів і правоохоронців, щоб діти почувалися у безпеці як у навчальних закладах, так і поза ними.

Співробітники Тренінгового центру ГУНП в Чернівецькій області разом із ювенальними поліцейськими та вихователем безпеки сьогодні, 16 вересня, провели урок із учнями 8-9 класів Чернівецької ЗОШ №30. Зокрема, заняття складались з теоретичної та практичної частин.

Зараз у воєнний час особлива увага приділяється безпеці школярів. Уміння надавати домедичну допомогу потерпілим часто рятує їх життя. Тому володіння відповідними навиками – надто актуальне, кажуть правоохоронці.

- Ми сьогодні зустрілися із старшокласниками Чернівецької ЗОШ №30, яка бере участь у пілотному проєкті «Вихователь безпеки». Разом з колегами провели інтерактивне заняття щодо надання домедичної допомоги, – розповідає Юлія Мойса, інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Чернівецького районного управління поліції.

Наприкінці уроку поліцейські перейшли до практичної частини уроку. Вони, зокрема, продемонстрували школярам: як правильно накладати турнікет, використовувати дефібрилятор, розповіли алгоритм дій, що робити, коли людині раптово стало погано та яку інформацію варто повідомити екстреним службам під час їх виклику.

- Наше завдання сьогодні – навчити школярів послідовності дій в екстрених ситуаціях. Адже своєчасно і кваліфіковано надати першу допомогу до приїзду лікарів – зобов’язаний кожен з нас. Діти зацікавлено поставились до сьогоднішнього уроку, під час занять проявляли ініціативу, а це говорить, що такі акції потрібні та корисні, –  каже заступниця начальника Тренінгового центру ГУНП в Чернівецькій області Світлана Масленникова.

- Старшокласники повинні володіти навиками з базової підтримки життя та зупинки критичних кровотеч. Адже не завжди бувають ситуації, коли дорослі можуть бути поряд, щоб надати допомогу. Ми намагаємося налагодити тісну співпрацю між усіма суб’єктами навчального процесу та продовжимо такі зустрічі і надалі, – каже Родіка Тіміш, вихователь безпеки.

- Протягом навчання у нас були уроки з біології і питання надання домедичної допомоги ми проходили. Однак сьогодні ми детально побачили, як на практиці можна застосувати знання, коли людям стало зле на вулиці. Тепер ми знаємо, що робити у таких випадках, як не розгубитися та яку інформацію надати під час виклику екстрених служб, – розповідає Олександра Кіцул, учениця Чернівецької ЗОШ №30.

Нагадаємо, 1 вересня у Чернівцях у чотирьох навчальних закладах Чернівецької та Кельменецької ОТГ з’явилися перші вихователі безпеки. Фахівці в освітньому середовищі координують взаємодію та об’єднують зусилля учасників навчального процесу і правоохоронців для створення безпекового середовища школярів.

Відповідний Меморандум про співпрацю та партнерство учасники проєкту підписали 30 червня у ГУНП в Чернівецькій області.

«Єдиний урок з безпеки» пройшов 8 вересня на базі  Чернівецького багатопрофільного ліцею №4. Тут під час зустрічі поліцейські розповіли першокласникам правила поведінки у громадських місцях у воєнний період, а також нагадали правила поводження дітей на воді, вулиці, з вогнем та роздали школярам листівки з відповідними застереженнями.

Поліцейські і надалі долучатимуться до проведення профілактичних заходів із школярами в інших навчальних закладах Буковини. Для визначення актуальних тем вихователь безпеки спільно з учителями провели відповідне анкетування серед учнів. Відповідно до його результатів, обиратимуться і теми наступних занять.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux