Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Буковинські поліцейські затримали умовних розбійників та успішно завершили навчальну спецоперацію (ОНОВЛЕНО. ДОДАНО ВІДЕО)
Опубліковано 08 вересня 2021 року о 11:25

Відповідно до ситуаційного завдання, співробітники поліції повинні були розшукати озброєних зловмисників і знешкодити всі вибухонебезпечні предмети, розташовані в різних схованках на території Чернівців. При цьому – подбати про цілковиту безпеку громадян, які опинилися поблизу епіцентру подій.

Нагадаємо, представники НПУ провели для поліцейських Чернівецької області практичний етап учбово-тренувальних навчань. У заходах також узяли участь рятувальники, прикордонники та військовослужбовці Нацгвардії.

Так, 7 вересня приблизно о 15:15 до поліції надійшло повідомлення про розбійний напад на вулиці Енергетичній у Чернівцях: умовні злочинці зі зброї травмували заявника, відібрали в нього сумку зі 100 тисячами доларів і втекли на автомобілі.

Відразу за наказом начальника ГУНП Руслана Дударця на території області було введено спеціальну поліцейську операцію із залученням усіх підрозділів поліції краю. Для координації їхніх дій на базі обласного управління Нацполіції розгорнули діяльність Ситуаційного центру.

Коли наряди поліції прибули на місце злочину, стався вибух гранати і потерпілий нібито отримав травми, несумісні із життям. Правоохоронці евакуювали громадян на безпечну відстань. Співробітники вибухотехнічної та кінологічної служб обстежили прилеглу територію, перевірили підозрілі предмети на наявність вибухівки та знешкодили ще одну гранату, залишену порушниками.

Поліцейські оглянули місце події, опитали можливих свідків та очевидців, дізналися прикмети правопорушників і напрямок руху їхнього автомобіля, а також встановили особу потерпілого. Щоб перешкодити втечі зловмисників правоохоронці виставили патрулі на виїздах з Чернівців та області.

Під час проведення спецоперації співробітники поліції отримали декілька зашифрованих анонімних повідомлень. Задіявши можливості кіберполіції та інших служб ГУНП, декодували послання злочинців, у яких ішлося про замінування декількох громадських місць на території Чернівців. Поліцейські-вибухотехніки та кінологи ретельно оглянули кожен об’єкт.

За результатами проведених оперативно-розшукових заходів співробітники Управління карного розшуку та спецпризначенці ГУНП встановили місце переховування правопорушників і затримали їх.

Під час огляду автомобіля затриманих правоохоронці виявили в багажному відділі вибуховий пристрій, декілька гранат і знешкодили їх.

Сьогодні, 8 вересня, о 10:45 за наказом начальника обласного управління Нацполіції Руслана Дударця завершено проведення спеціальної поліцейської операції.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux