Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Буковинські поліцейські долучилася до обговорення проблематики гендерно зумовленого насильства
Опубліковано 21 лютого 2023 року о 18:00

Сьогодні, 21 лютого, під головуванням першої заступниці начальника Чернівецької обласної державної адміністрації Альони Атаманюк, відбулася робоча зустріч представників служб та громадських організацій до компетенції яких належить запобігання домашньому та ґендерно зумовленому насильству. 

У робочій зустрічі з гуманітарної координації реагування на ґендерно зумовлене насильство  взяли участь інспекторка відділу Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області Аліна Калинчук та т.в.о. начальника сектору протидії домашньому насильству Чернівецького райуправління поліції Вадим Теремчук.

Під час  засідання учасники обговорили пріоритетні напрямки співпраці та спільні дії, спрямовані на подолання будь-яких проявів насильства і ефективного реагування на такі факти.

Буковинські поліцейські ініціювали проведення спеціальних тренінгів з протидії домашньому насильства. Учасники зустрічі підтримали пропозицію правоохоронців про проведення таких заходів впродовж 2023 року та включили до спільного плану роботи.

Правоохоронці реагують на кожне повідомлення про насильство та активно протидіють таким випадкам. Загалом, від початку цього року до поліції Чернівецької області надійшло понад 1500 звернень про вчинення насильства. За вказаний період виявлено 670 адміністративних правопорушень за фактами вчинення домашнього насильства, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення  про місце свого тимчасового перебування. На порушників поліцейські склали адміністративні за статтею 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Звертаємось до всіх, хто страждає від насильства: не варто боятися та приховувати такі випадки. Якщо насильницькі дії не припинити при перших їх проявах, наслідки можуть бути трагічними!

Якщо ви стали жертвою чи свідком вчинення насильницьких дій – негайно повідомте на спецлінію «102»!

Також нагадуємо, що за допомогою можна звертатися до:

-    Чернівецького обласного центру соціально-психологічної допомоги. Тут можна отримати не тільки психологічну допомогу, але й побутові, педагогічні, медичні, інформаційні та юридичні послуги. Контакти: (0372) 582383;

-    Обласної комунальної установи «Соціальний центр матері та дитини». Сюди для тимчасового проживання можуть звернутись вагітні жінки та матері з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах. Контакти: (0372) 527998;

-    Чернівецького міського центру соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді. Тут надають допомогу сім'ям, батькам, які виховують дітей з особливими потребами, дітям-сиротам, дітям, які потерпають від домашнього насильства, учасникам АТО, неповнолітнім та молоді, які повернулись з місць позбавлення волі. Контакти: (0372) 526434;

-    Служби у справах дітей Чернівецької міської ради, яка організовує та реалізовує заходи, спрямовані на покращення становища дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-переселенців. Контакти: (0372) 523405.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux