Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Буковинські поліцейські провели з дітьми навчально-практичне заняття до єдиного Дня цивільного захисту
Опубліковано 10 травня 2024 року о 16:42

Сьогодні, 10 травня, співробітники підрозділів Нацполіції зустрілися із учнями Чернівецької гімназії №16. Під час заходу школярі ознайомилися з особливостями роботи правоохоронців, а також дізналися, як правильно діяти під час евакуації з навчального закладу. Мета такого заняття – підвищення обізнаності про діяльність правоохоронних органів і відпрацювання дій для особистої безпеки під час надзвичайних ситуацій.

У рамках єдиного Дня цивільного захисту у закладі освіти навчальний день розпочався з тренувальної тривоги. За легендою, у приміщенні відбулося задимлення, тому вчителі терміново евакуювали школярів на вулицю та викликали відповідні служби. Надзвичайну ситуацію оперативно було локалізовано. Також дітям розповіли про те, як діяти під час евакуації та реагувати на екстрені ситуації.

Крім цього, на спортивному майданчику Чернівецької гімназії №16 було розгорнуто локації представників поліції. Зокрема, вибухотехніки, кінологи, працівники поліції охорони, патрульної поліції, а також рятувальники та облаштовано пункт надання домедичної допомоги. Працівники цих підрозділів розповіли хлопцям і дівчатам про особливості своєї роботи.

Зокрема, поліцейські-вибухотехніки продемонстрували муляжі вибухонебезпечних предметів, які наразі найчастіше використовують російські війська у війні проти України. Поліцейські розповіли алгоритм дій людини, яка знайшла боєприпаси.

–    Сьогодні у рамках заходу ми показали дітям приклади протитанкових, протипіхотних, касетних мін і протитанкових реактивних гранат. Саме ці боєприпаси нам з колегами найчастіше доводиться знешкоджувати при розмінуванні деокупованих територій. Ми також розповіли, що при виявленні таких предметів дітям не варто підходити до них близько та одразу попередити про «знахідку» відповідні органи, – каже начальник сектору вибухотехнічного відділу ГУНП в Чернівецькій області Іван Кудла.

Найбільше захоплення у дітей викликали службові собаки Арс і Річ. Про те, як вони щоденно тренуються, розповів молодший інспектор кінологічного центру ГУНП в Чернівецькій області Микола Андрусяк:

–    Ми зі службовою собакою Арс показали учням, як проходить щоденний загальний курс дресирування. Зокрема, як пес виконує команди: «сидіти», «лежати», «на місці», «до мене», «стрибок через спину». Свою пошукову майстерність продемонстрував також службовий собака Річ, який спеціалізується на пошуку вибухонебезпечних речовин. Цей лабрадор – дуже добрий, тому учні також з ним і погралися.

Представники Управління поліції охорони дали можливість дітям посидіти в службових автомобілях, на яких вони виїжджають на виклики, скористатися раціями та одягнути екіпірування.

У свою чергу патрульні поліцейські нагадали учням Правила дорожнього руху та наголосили на неухильному їх дотриманні.

У період дії воєнного стану дотримання безпекових заходів у закладах освіти відіграє важливе значення, кажуть освітяни. Діти повинні знати про усі види небезпек, які можуть трапитися. Своєчасне реагування на них і відпрацювання алгоритму дій усіх учасників навчального процесу дозволить попередити виникнення трагічних наслідків. 

–    На виконання плану заходів до єдиного Дня цивільного захисту у нашому закладі відбулося навчально-практичне заняття. Діти були вчасно евакуйовані на відкритий простір відповідно до навчальної тривоги. Відтак – ознайомилися із роботою різних правоохоронних органів Буковини, – сказав Сергій Білоус, директор Чернівецької гімназії №16.

Ліцеїсти були раді здобутому досвіду та задоволені зустріччю із поліцейськими і поділилися враженнями. 

–    Цей захід для нас був цікавий та пізнавальний. Адже у період війни кожен з учнів має знати, як діяти у тій чи іншій небезпечній ситуації, – каже Анастасія, учениця Чернівецької гімназії №16.

Такі навчально-тренувальні заходи за участі правоохоронців у навчальних закладах Буковини проводитимуться і надалі. Адже безпека дітей, а надто у  період війни – є одним із пріоритетів у роботі поліцейських. 


Відділ комунікації поліції в Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux