Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Буковинські поліцейські приєдналися до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»
Опубліковано 25 листопада 2022 року о 17:08

Сьогодні, 25 листопада, стартувала національна інформаційна кампанія, щоб привернути увагу населення до проблеми домашнього насильства та порушення прав людей. На Центральній площі Чернівців співробітники поліції разом з представниками інших організацій, причетних до боротьби з цим небезпечним соціальним явищем, розташували тематичні локації, спілкувалися з перехожими та розповідали як протидіяти домашнім агресорам. До аналогічних акцій в інших населених пунктах долучилися також поліцейські всіх територіальних підрозділів ГУНП.

«Ми розповідали буковинцям про ознаки домашнього насильства, насильства за ознакою статі й небезпеку торгівлі людьми, щоб сформувати в населення нетерпиме ставлення до будь-яких проявів насильства та наголосити на важливості дотримання прав і свобод людей», – розповів інспектор сектору протидії домашньому насильству Чернівецького райуправління поліції Вадим Теремчук.

На тематичній локації кожен міг дізнатися, як діяти, коли зіткнулися з агресивними діями домочадців, яку допомогу можуть отримати жертви домашніх кривдників і куди звертатися для захисту. Також поліцейські роз’яснювали відповідальність, передбачену для кривдників за їхні протиправні дії.

Зі слів старшого інспектора з особливих доручень Управління дотримання прав людини НПУ Миколи Бугая, акція «16 днів проти насильства» символічно стартує саме 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок» і триває до 10 грудня – Міжнародного дня прав людини.

«Основна мета акції – привернути увагу суспільства щодо проблем подолання домашнього насильства, торгівлі людьми, насильства дітей, ґендерно-зумовленого насильства, – пояснила директор Департаменту соціальної політики Чернівецької міської ради Наталія Фрунзе. – Тут дуже багато локацій. Основна з них – це інсталяція у формі мозаїки».

Як розповів начальник Управління превентивної діяльності ГУНП Сергій Антонюк, жертви насильства рідко звертаються по допомогу і зазвичай залишаються зі своєю проблемою наодинці: «Саме тому ми закликаємо громадян не замовчувати факти насильницьких дій, проявів торгівлі людьми, жорстокого поводження з дітьми та гендерного насильства».

Наголошуємо: якщо ви стали жертвою чи свідком вчинення насильства – звертайтеся по допомогу, захист і підтримку за номером спецлінії «102».



Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux