Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Буковинські поліцейські розслідують обставини скоєння шахрайств відносно краян на суму понад 114 тисяч гривень
Опубліковано 10 травня 2023 року о 10:10

Лише за минулу добу працівники поліції Буковини задокументували чотири випадки незаконного заволодіння коштами громадян шляхом обману. За цими фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження. 

Учора, 9 травня, на спецлінію «102» звернулася 29-річна жителька Топорівської громади, яка стала жертвою шахрайства. Жінка розповіла поліцейським, що їй зателефонував невідомий. Співрозмовник назвався працівником служби безпеки банку та запропонував допомогу у захисті коштів. Буковинка довірилась та надала псевдобанкіру дані своєї банківської картки, з якої в подальшому зникло понад 59 тисяч гривень.

За такою ж схемою аферисти ошукали 62-річну жительку Ванчиковецької громади. Пенсіонерка назвала, нібито співробітнику банку, CVV-код своєї картки, в результаті чого з неї було списано понад 33 тисячі гривень.

Ще однією жертвою онлайн-шахрайства став 46-річний житель села Рідківці. Чоловік повідомив правоохоронцям, що у телефонній розмові з співробітником фінансової установи дізнався про проблеми з картковим рахунком. Буковинець довірився псевдобанкіру та під приводом розблокування картки власноруч перерахував 11 500 гривень на рахунок аферистів.

Також з заявою про шахрайство до поліції звернувся 57-річний житель міста Вижниця. Заявник повідомив поліцейським, що в одному месенджері побачив оголошення про можливість отримання фінансової допомоги. Чоловік перейшов за фішинговим посиланням та ввів реквізити своєї банківської картки, з рахунку якого, в подальшому зникло понад 10 тисяч гривень.

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці нагадують громадянам, що за жодних обставин не розголошуйте свої персональні дані, до яких належать:

- термін дії пластикової картки;

- PIN-код;

- слово-пароль;

- cvv/сvv2 коди.

А також не перераховуйте кошти на невідомі рахунки.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux