Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Буковинські поліцейські від початку року відреагували на 12 тисяч звернень про вчинення домашнього насильства
Опубліковано 07 листопада 2022 року о 17:49

Сьогодні, 7 листопада, в Чернівецькій обласній військовій адміністрації відбулося засідання Координаційної ради з питань сімейної політики. Під час зустрічі поліцейські поінформували присутніх про результати роботи щодо боротьби з домашнім насильством за 10 місяців цього року, а також з представниками служб і відомств обговорили заходи, які здійснюватимуть задля його запобігання.

За словами інспектора відділу Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області Аліни Калинчук, до поліції області надійшло понад 12 тисяч звернень про вчинення домашнього насильства. За результатами перевірки вказаних заяв і повідомлень, правоохоронці склали понад 3500 адміністративних матеріалів. Окрім цього, співробітники поліції скерували до суду з обвинувальними актами 78 кримінальних проваджень, пов’язаних з домашнім насильством. 

Причинами збільшення звернень про допомогу,  вважають правоохоронці, є викорінення толерантності до самого явища насильства, підвищення рівня довіри до Національної поліції, розширення кола осіб, які можуть бути постраждалими. Також варто зауважити, що постраждалі від домашнього насильства перестали замовчувати факти знущань. 

- На обліку поліції області перебуває 2154 кривдників, з яких 1830 чоловіків, 319 жінок та 5 дітей. За особами зазначеної категорії забезпечується систематичний контроль. Особлива увага приділяється дотриманню кривдниками вимог відповідно до термінових заборонних та обмежувальних приписів. Зокрема, винесено 1624 термінових заборонних приписи стосовно кривдників та 6 обмежувальних, 15 особам анульовано дозволи на право придбання, зберігання носіння зброї та боєприпасів. Контроль за дотриманням цих обмежень здійснюють співробітники поліції, - зазначила Аліна Калинчук.

Під час зустрічі учасники ради узгодили перелік спільних заходів, що відбуватимуться під час щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» з 25 листопада до 10 грудня. Зокрема, проведення масштабної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення з питань запобігання та протидії випадкам домашнього насильства, насильства за ознакою статі, торгівлі людьми, формування нетерпимого ставлення до насильства та дотримання прав та свобод людини і громадянина, організація в центрі соціально-психологічної реабілітації дітей конкурсу дитячого малюнку "Світ без насильства" та проведення у навчальних закладах області інформаційних лекцій та інтерактивних занять на тему: «Стоп насильству», «Запобігання та протидія проявам насильства», «Не мовчи, захисти себе!».

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux