Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Буковинські поліцейські вшанували пам'ять захисників, які загинули в боротьбі за незалежність України
Опубліковано 29 серпня 2023 року о 12:11

Сьогодні, 29 серпня, українці у скорботі схиляють голови перед військовими і правоохоронцями, полеглих у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. На Буковині уранці на адміністративних будівлях, зокрема підрозділів поліції, приспущені державні прапори. Цього дня поліцейські, представники влади та громадськості долучилися до низки поминальних заходів.

Зокрема, начальник ГУНП в Чернівецькій області полковник поліції Віктор Нечитайло взяв участь у поминальній панахиді та поклав соняхи на могили загиблих Героїв на Алеї Слави Центрального кладовища у Чернівцях. 

Серед Героїв, які полягли у війні - старший лейтенант поліції ГУНП в Луганській області Ірина Гордієвич, родина якої наразі проживає у Чернівцях.

Після поминальних заходів на кладовищі у холі обласного управління Нацполіції керівництво ГУНП та працівники поліції вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять колег, які загинули при виконанні службових обов’язків. До заходу долучилася сім’я загиблого старшого сержанта поліції ГУНП в Донецькій області Анатолія Дячука. Після вторгнення ворога в Україну родина Героя проживає на Буковині. Присутні поклали лампадки до пам’ятної стели у ГУНП в Чернівецькій області.

Українські Герої-захисники втратили найцінніше, – життя, у війні проти загарбників рф. Символом цього жалобного дня не дарма вважаються соняхи. Саме ця квітка з 2014 року уособлює пам'ять про полеглих бійців за незалежність, які втратили життя на соняшникових полях в Іловайську. 

Минули роки. Війна триває. За цей період українська нація стала згуртована, незламна та готова до будь-яких викликів з боку ворога. Тому збереження і гідне пошановування пам’яті полеглих колег-захисників за незалежність України є священним обов’язком держави і суспільства. 

Нагадаємо, відповідно до Указу Президента України № 621/2019 від 23.08.2019, 29 серпня відзначається щорічно для гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux