Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Буковинські поліцейські взяли участь в заходах присвячених Міжнародному дню захисту прав людини
Опубліковано 10 грудня 2022 року о 18:02

Сьогодні, 10 грудня, у приміщенні Чернівецької обласної військової адміністрації представники органів місцевої влади, Національної поліції, учнівської та студентської молоді провели дискусію щодо дієвих заходів захисту прав людини та запобіганню будь-яким проявам насильства.

Зокрема, учасники зустрічі підвели підсумки проведення всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», а також обговорили питання захисту та реалізації прав людини в умовах дії правового режиму воєнного стану. 

Начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області Сергій Антонюк зауважив, що подолання домашнього насильства є одним із пріоритетним у діяльності всіх працівників превенції. Правоохоронці постійно здійснюють заходи та вживають дієві інструменти, спрямовані на недопущення насильства у будь-яких проявах. 

- Лише впродовж проведення акції «16 днів проти домашнього насильства» за місцем проживання перевірено 624 кривдники та проведено 985 бесід для забезпечення контролю за поведінкою осіб, які схильні до таких дій. Також здійснили низку інформаційно-роз’яснювальних акцій серед населення з приводу того, як діяти у разі вчинення домашнього насильства, куди звертатися, які права мають громадяни та якими послугами можуть скористатися потерпілі від насильства, - зазначив Сергій Антонюк.

У свою чергу старший інспектор з особливих доручень відділу Управління дотримання прав людини НПУ Микола Бугай, розповів присутнім про те, як забезпечуються права людини в поліцейській діяльності та які проєкти реалізовуються для цього. 

- Поліція постійно проводить заходи та впроваджує нові ініціативи для забезпечення дотримання прав людини. Однією із таких новацій є функціонування у п’ятьох підрозділах поліції Чернівецької області системи «Custody Records». Вона автоматично здійснює відеофіксацію всіх дій із правопорушниками. Це дозволяє запобігти порушенню прав затриманих та неправдивим звинуваченням щодо співробітників поліції. Цей проєкт вже показав свою результативність, і буде запроваджений у всіх відділах та відділеннях поліції та ізоляторах тимчасового тримання, – розповів  старший інспектор.

Обговорюючи основні питання зустрічі, спікери відповідали на запитання учнівської та студентської молоді. Зокрема, акцентували увагу до проблеми насильства в сім’ї, а також формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимості ставлення до проявів жорстокості та дотриманню прав людини, особливо в умовах дії правового режиму воєнного стану. 

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux