Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Чернівецькі поліцейські взяли участь у спільному заході «Річ у тім» (ОНОВЛЕНО. ДОДАНО ВІДЕО)
Опубліковано 27 листопада 2020 року о 13:00

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» на Центральній площі Чернівців відбулася виставка, присвячена жорсткому поводженню над жінками. Організаторами заходу виступили поліцейські, представники крайової влади та громадських організацій.

«Річ у тім, що засобом насильства може стати будь-що», «Річ у тім, що жертвою насильства може бути той, кого ти знаєш», - під такими гаслами пройшла вуказана акція.

На 16 мольбертах - зображення засобів, які найчастіше використовуються кривдниками для застосовування фізичного насильства. За кожним фото - реальна історія жінки, яка потерпала від насильницьких дій кривдника.

Застосовуючи QR-код, розміщений на фотографіях, відвідувачі виставки змогли дізнатися історію жертви, яка наважилася розповісти про свій негативний досвід та звернутися по допомогу.

Буковинців зацікавила тематична виставка. ЇЇ відвідувачі отримали від правоохоронців листівки з переліком контактів та місць, де на Буковині можна отримати не лише консультацію, а також соціальну та реабілітаційну допомогу, якщо людина стала жертвою насильства.

Так, у випадках домашнього насильства ви можете також звертатися за допомогою у:

-         Чернівецький обласний центр соціально-психологічної допомоги. Тут можна отримати не тільки психологічну допомогу, але й побутові, педагогічні, медичні, інформаційні та юридичні послуги. Тел. (0372) 582383;

-         Обласну комунальну установу «Соціальний центр матері та дитини». Сюди для тимчасового проживання можуть звернутись вагітні жінки та матері з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах. Тел. (0372) 527998;

-         Чернівецький міський центр соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді. Тут надають допомогу сім'ям; батькам, які виховують дітей з особливими потребами; дітям-сиротам, дітям, які потерпають від домашнього насильства, учасникам АТО, неповнолітнім та молоді, які повернулись з місць позбавлення волі. Тел. (0372) 526434;

-         Службу у справах дітей Чернівецької міської ради – організовує та реалізовує заходи, спрямовані на покращення становища дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-переселенців. Тел. (0372) 523405.

Співробітники Управління превенції ГУНП в Чернівецькій області проводили з відвідувачами заходу роз’яснювальну бесіду щодо неприпустимості приховування фактів насильства серед рідних та знайомих.

Поліцейські продовжують запобігати та протидіяти випадкам насильства в сім’ї і нагадують: якщо ви стали жертвою чи свідком вчинення насильницьких дій - повідомте за номером «102»!

Коментує: Святослав КІШЛАР - начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux