Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Чуйність перемагає насильство. Зроби крок»: поліцейські Буковини долучилися до публічного обговорення проблематики домашнього насильства під час війни
Опубліковано 26 червня 2024 року о 11:31

Учора, 25 червня, у Хотині відбулася робоча зустріч представників відповідних служб, до компетенції яких належить протидія та запобігання домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Під час заходу учасники розглянули ситуацію щодо боротьби з домашнім насильством на території громади та обговорили спільні дії спрямовані на подолання цього негативного явища.

За ініціативи Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції спільно з Громадською організацією «UA Experts» за підтримки Фонду ООН в галузі народонаселення, UNFPA, у 2024 році на національному рівні реалізується комунікаційна кампанія «Чуйність перемагає насильство. Зроби крок», яка має на меті закріпити в людей розуміння, що домашнє насильство є неприйнятним та розвинути небайдуже суспільство, готове реагувати на випадки насильства. 

До заходу долучився начальник відділення поліції №2 (м. Хотин) Дністровського районного відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області Сергій Кушнір та особовий склад підрозділу.

Під час круглого столу учасники проаналізували стан системи запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі у Хотинській територіальній громаді та обговорили пріоритетні напрямки співпраці, спрямовані на подолання будь-яких проявів насильства і ефективного реагування на такі факти.

Присутні на заході обмінювалися досвідом роботи у сфері запобігання домашньому насильству та насильству за ознакою статті під час воєнного стану. 

Також розглянули нагальні питання, що стосуються допомогти постраждалим внаслідок домашнього насильства, внутрішньо переміщеним громадянам та підтримки родин, що пережили втрату. Крім цього, опанували комунікаційні інструменти ефективного спілкування з громадянами під час повномасштабної війни. 

Поліцейські Буковини оперативно реагують на кожне повідомлення про домашнє насильство та завжди проводять профілактичні заходи щодо попередження та не допущення проявів будь-яких насильницьких дій. Звертаємось до всіх, хто страждає від насильства: не варто боятися та приховувати такі випадки. Якщо насильницькі дії не припинити при перших їх проявах, наслідки можуть бути трагічними.

У випадку якщо ви стали жертвою чи свідком вчинення насильства, не мовчіть -  звертайтеся на спецлінію «102»! 

Також нагадуємо, що за допомогою можна звертатися до:

-    служби «Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі» (0 500 661 934);

-    мобільної бригади соціально-психологічної допомоги UNFPA (096 01 92 165, 066 01 92 165);

-    Чернівецького міського центру соціальних служб (095 451 47 23);

-    Центру надання соціальних послуг Хотинської міської ради (097 332 46 27);

-    Центру допомоги врятованим (098 09 03 997).

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux