Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«День з поліцейським»: у Чернівцях правоохоронці провели зустріч із ліцеїстами
Опубліковано 09 листопада 2022 року о 16:13

У рамках Державної соціальної програми національно-патріотичного виховання буковинські поліцейські здійснюють профілактичні заходи із вихованцями навчальних закладів. Сьогодні, 9 листопада, правоохоронці зустрілися з учнями Чернівецького ліцею №3 медичного профілю. 

Ювенальні поліцейські, працівники кінологічного центру, вибухотехнічного відділу ГУНП в Чернівецькій області провели з ліцеїстами «День з поліцейським».  

– Ми розповіли дітям про їхні права і обов’язки, а також нагадали номери екстрених служ, куди можна звертатися, якщо трапилася небезпечна ситуація. Такі заходи, як сьогодні, відбуваються систематично, аби діти пам’ятали, що будь-коли можуть звернутися за допомогою до ювенальних поліцейських, номери яких є у всіх школах на відповідному стенді, – каже Василь Оношка, інспектор сектору ювенальної превенції Чернівецького районного управління поліції. 

Найбільше захоплення ліцеїстів викликали кінологи, які провели експеримент з дітьми та залучили до цього службового собаку. Лабрадор Річ уже протягом трьох років є партнером поліцейських і спеціалізується на виявленні вибухівки. 

– Експеримент показав, як Річ в ігровій формі справляється зі своїми обов’язками. Крім подібних завдань, наш службовий собака залучається також до заходів щодо здійсненні  публічної безпеки, – розповів Микола Андрусяк, молодший інспектор-кінолог кінологічного центру ГУНП в Чернівецькій області. 

У свою чергу вибухотехніки на муляжах продемонстрували дітям різні приклади вибухонебезпечних предметів, які наразі використовуються ворогом під час війни,  та наголосили на дотриманні правил безпеки та алгоритму дій у випадку їх виявлення.  

– Ми з колегами завжди охоче долучаємся до усіх превентивних заходів. У рамках проведення «Дня з поліцейським» ми нагадали школярам, як діяти під час виникнення надзвичайних ситуацій, – говорить інспектор вибухотехнічного відділу ГУНП в Чернівецькій області Василь Бабич.  

Проведення таких заходів у період воєнного стану є актуальним, адже діти повинні знати не лише про порядок дій під час повітряної тривоги, а також у випадку виникнення інших обставин, пов’язаних із безпекою. 

– Співпраця між усіма суб’єктами навчального процесу із працівниками Нацполіції є плідною, а наші зустрічі мають не лише превентивну мету, а й виховну і патріотичну. Ми повинні налаштувати дітей і зробити усе для того, щоб вони вірили та знали, що незабаром війна закінчиться, ми подолаємо усе і  переможемо, – переконана Ганна Грицюк, директор Чернівецького ліцею №3 медичного профілю. 

Ліцеїсти проявили неабияку зацікавленість під час заходу, задавали правоохоронцям питання стосовно їх щоденної роботи. Наприкінці зустрічі діти сфотографувалися із поліцейськими та подякували їм за знання.  

Такі заходи також популяризують професію поліцейського та підкреслюють її важливість у  період воєнного часу.

  

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux