Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Допомога міжнародних меценатів для кінологічного центру поліції Буковини сприяє ефективному виконанню службових обов’язків, зокрема, і на деокупованих територіях
Опубліковано 22 липня 2024 року о 11:14

Партнерство між ГУНП в Чернівецькій області та «Фондом Говарда Баффета» продовжується. Благодійники надали поліцейським допомогу: собак, спеціальні автомобілі для їх комфортного перевезення та імітатори запаху для тренувань. Кінологи буковинської поліції разом із чотирилапими напарниками несуть службу на деокупованих територіях України. За досконале виконання обов’язків кінологічний центр ГУНП в Чернівецькій області отримав високу оцінку своєї діяльності.

З початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну зросла потреба у залученні службових собак з кінологічних центрів Нацполіції для виконання завдань. «Фонд Говарда Баффета» надав буковинським поліцейським допомогу поліцейським собак порід німецька вівчарка та бельгійська малінуа.

–    Минулого року наші партнери передали нам три собаки та автомобіль. Цього року ми отримали ще трьох вівчарок, транспортний засіб, а також валізи із замінниками речовин, до пошуку яких залучаються собаки. Чотирилапі пройшли відповідне навчання. З травня по червень мої колеги зі службовими собаками перебували на території Донецької і Херсонської областей. Наші чотирилапі партнери залучалися до пошуку вибухівки, наркотичних речовин та досконало зарекомендували себе. Ми дякуємо міжнародним меценатам за посилену допомогу, отримання якої у  період війни є надважливою, – сказав начальник кінологічного центру ГУНП в Чернівецькій області Василь Кречуняк.

Усі цуценята пройшли базовий курс дресирування, спеціальне навчання та мають відповідні сертифікати. 

–    У Покровську бельгійська та німецька вівчарки несли службу на блок-постах щодо виявлення диверсійних груп, наркотиків, вибухівки. За період перебування на Донеччині чотирилапі неодноразово виявляли чималі партії з наркотиками, зокрема солі, марихуани, – говорить заступник начальника кінологічного центру ГУНП в Чернівецькій області Іван Андрусяк.

За сумлінне виконання завдань керівництво ГУНП в Донецькій області високо оцінило буковинських кінологів та їхніх собак.

–    До виконання завдань наші собаки залучалися щоденно. У дні, коли не було виїздів, ми проводили посилені тренування, щоб вони вдосконалювати свої навики. Цуценята зарекомендували себе ідеально, – розповідає молодший інспектор-кінолог кінологічного центру ГУНП в Чернівецькій області Степан Шейчук.

Наразі у кінологічному центрі ГУНП в Чернівецькій області є 30 службових собак, які спеціалізуються за різними напрямками роботи: пошук осіб та «пси-детектори» на виявлення наркотиків і вибухівки. Вісім з цих собак залучалися на різні деокуповані території: Київську область –  пошуку вибухівки, Донецьку – виявлення наркотиків, Херсонську – розмінування територій.


Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux