Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Дитинство без насильства: ювенальні поліцейські Буковини завжди на варті захисту неповнолітніх
Опубліковано 28 червня 2024 року о 16:39

Насильство над дітьми – проблема, яка постійно під пильним контролем ювенальних поліцейських Чернівецької області. Для захисту неповнолітніх, уникнення настання негативних наслідків у результаті насильницьких дій та подолання цього негативного явища правоохоронці вживають всіх передбачених законодавством заходів.

Ювенальні поліцейські Буковини реагують на кожне звернення про насильницькі дії та активно протидіють таким випадкам. Від початку цього року до поліції Чернівецької області від дітей надійшло понад 70 повідомлень про вчинення домашнього насильства. З обстановки, яка могла загрожувати життю та здоров’ю – вилучено 45 неповнолітніх. Безпосередньо працівниками ювенальної превенції ГУНП складено понад 80 адміністративних протоколів про вчинення домашнього насильства за участі дітей.

-    Ми завжди стоїмо на варті безпеки прав і свобод дітей, особливо, коли це стосується випадків вчинення відносно них домашнього насильства. Разом з іншими компетентними відомствами ми здійснюємо негайне реагування на всі випадки домашнього насильства де присутні діти, і неважливо чи дитина постраждала, чи стала свідком вчинення насильницьких дій. Крім цього, ювенальні поліцейські завжди відвідують за місцем проживання перевірки сім’ї, в яких було зафіксовано факти вчинення насильства. Зокрема, перевіряють умови проживання та виховання неповнолітніх дітей. За необхідності поліцейські залучають працівників соціальних служб та психологів для надання дітям необхідної допомоги, - говорить старший інспектор ювенальної превенції Чернівецького районного управління поліції Юрій Мельник.

Для того, щоб діти почували себе спокійно та комфортно у підрозділах  поліції Буковини функціонують «Зелені Кімнати», які обладнані іграшками, інтерактивними куточками та зонами для відпочинку. Ця форма роботи з дітьми передбачає надання їм кваліфікованої соціально-психологічної та правової допомоги у випадку, якщо стали вони жертвами, свідками злочину або опинились у кризовий ситуації.

Робота ювенального поліцейського завжди спрямована на протидією домашньому насильству відносно дітей. Для запобігання цього негативного явища співробітники Сектору ювенальної превенції УПД ГУНП в Чернівецькій області на постійній основі проводять превентивну  роботу у навчальних закладах Буковини з дітьми різної вікової категорії. 

Відтак – розповідають про неприпустимість вчинення стосовно них будь-якого виду насильства, різницю між поняттями «булінг» і «домашнє насильство» та інформують про алгоритм дій у випадку, якщо вони стали жертвами протиправних дій. Поліцейські завжди акцентують увагу неповнолітніх на те, що боятися та соромитись таких випадків непотрібно, а навпаки треба одразу звертатися по допомогу.  

-    Ми робимо все для того, щоб кожна дитина знала свої права та обов’язки, почувалася захищеною, а у випадку, якщо вона стала жертвою вчинення домашнього насильства чи будь-яких інших протиправних дій, знала куди можна звернутися по допомогу. Наша головне завдання – убезпечити дітей від фактів вчинення домашнього насильства і унеможливити їх в подальшому, - зауважив старший лейтенант поліції Юрій Мельник.

Звертаємось до всіх, хто страждає від насильства: не варто боятися та приховувати такі випадки. Якщо насильницькі дії не припинити при перших їх проявах, наслідки можуть бути трагічними! 

Пам’ятайте: незалежно від того, хто вчиняє насилля в сім’ї, батько чи мати, завжди потерпає дитина. У результаті таких конфліктів страждають діти. 

Якщо ви стали жертвою домашнього насильства або його свідком ‒ негайно зверніться на спецлінію «102».


Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux