Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Керівник поліції Буковини Віктор Нечитайло провів робочу зустріч із представницею омбудсмана України в Чернівецькій області Іриною Ісопенко
Опубліковано 20 серпня 2024 року о 17:31

Захід відбувся сьогодні, 20 серпня, у Головному управлінні Національної поліції в Чернівецькій області. Під час робочої зустрічі йшлося про забезпечення дотримання прав людини у місцях несвободи, покращення співпраці та координацію спільних дій.

У заході також взяли участь начальники територіальних підрозділів поліції Буковини, керівники ізоляторів тимчасового тримання ГУНП, старша інспекторка з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності (з дислокацією в Чернівецькій області) управління дотримання прав людини Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини НПУ Альона Тодоріко та головна спеціалістка Відділу сприяння роботі регіональних представництв Секретаріату Уповноваженого ВРУ Аліна Пітей-Маляр.

Учасники обговорили важливі питання щодо дотримання прав людини у місцях несвободи та визначили пріоритетні вектори співпраці.

Також під час наради присутні проаналізували відвідування місць несвободи у Чернівецькій області від початку 2024 року та обговорили проблемні питання, які були виявлені під час здійснення поліцейських заходів.  

-    Забезпечення дотримання прав і свобод людини є одним із головних завдань поліції. Буковинські поліцейські щодня вживають максимум зусиль задля того, щоб не допустити жодного такого правопорушення. Одним із дієвих механізмів дотримання прав та свобод людини у поліцейській діяльності є система відеоконтролю і фіксації усіх дій, яка забезпечує відкритість, прозорість роботи та дає впевненість громадянам, що їхні законні права будуть дотримані, - сказав начальник ГУНП в Чернівецькій області Віктор Нечитайло. 

Представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернівецькій області Ірина  Ісопенко розповіла правоохоронцям про основні завдання Омбудсмана та Національний превентивний механізм, який спрямований на регулярний моніторинг усіх місць несвободи з метою попередження у них жорстокого поводження з людьми, які там утримуються. 

-    Проведення таких зустрічей є надзвичайно важливим і дають позитивний результат роботи, адже ми маємо можливість обмінюватися корисною інформацією і разом дбати про те, щоб права та свободи людей не порушувались. Дякую буковинським правоохоронцям за відкритість  та готовність до співпраці, - зауважила Ірина Ісопенко. 

Під час робочого заходу головна спеціалістка Відділу сприяння роботі регіональних представництв Секретаріату Уповноваженого ВРУ Аліна Пітей-Маляр відзначила підвищення якості надання послуг поліцією та захисту прав людини у місцях несвободи із   впровадженням системи «Custody Records».

За результатами зустрічі сторони визначили заходи щодо подальшої співпраці та обміну інформацією що стосуються питань захисту прав та свобод людей. 

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux