Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Керівник поліції Буковини Віктор Нечитайло взяв участь у Всеукраїнському форумі «Безпечний освітній простір: взаємодія заради майбутнього»
Опубліковано 15 червня 2023 року о 14:00

Безпека та захист дітей під час війни є вкрай важливим питанням, яке набуває широких масштабів. Тож 14 червня у рамках Всеукраїнського пілотного Проєкту «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» відбулася дискусія компетентних органів, задля консолідації зусиль та створення безпекового простору для дітей. 

У робочій зустрічі також взяли участь: начальник відділу організації превентивної роботи в громадах Управління ювенальної превенції Національної поліції України Віталій Романов, радник міністра освіти і науки Олександр Гончар, заступник начальника ГУНП в Чернівецькій області полковник поліції Святослав Кішлар, начальник обласного Управління поліції охорони Михайло Романюк, директорка Департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА Оксана Сакрієр, заступник Чернівецького міського голови Юрій Лесюк, начальниця управління освіти міської ради Ірина Ткачук, директори шкіл, співробітники ювенальної превенції, поліції охорони, ДСНС та спеціалісти безпеки в освітньому середовищі з різних громад України.

Модераторка форуму спеціаліста безпеки в освітньому середовищі Родіка Тіміш, розповіла, що даний захід — це проміжний підсумок пілотування даного проєкту на теренах Чернівецької області. 

«Проєкт «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» є надзвичайно важливим, адже є одним з інструментів правового впливу, який позитивно впливає на процес виховання учнівської молоді, захищає їх права та інтереси, а також дозволяє побудувати для дітей середовище вільне від булінгу, наркотиків та насильства», - говорить Родіка Тіміш.

Основним обов’язком вихователя безпеки є виявлення і припинення адміністративних та кримінальних правопорушень у межах навчального закладу, здійснення превентивних заходів і внесення пропозицій щодо посилення безпечного освітнього середовища.


Тож під час форуму «Безпечний освітній простір: взаємодія заради майбутнього» присутні обговорили формат і принципи подальшої співпраці.

«Питання безпеки та захисту дітей є надзвичайно актуальним та життєво важливим, особливо в умовах війни. Я щиро дякую учасникам зустрічі, які розуміють актуальність ініціатив у напрямку захисту дітей та готові до їх реалізації. Спільна робота ювенальних поліцейських, поліцейських офіцерів громади, нарядів поліції у поєднанні з «вихователем безпеки» дають свій позитивний результат. Зауважимо, що з початку реалізації проєкту «Вихователь безпеки» у пілотних закладах освіти не було зафіксовано надзвичайних подій за участю дітей, жодного випадку булінгу та вчинення інших кримінальних правопорушень. Ставимо собі за ціль, щоб кожна школа мала фахівця в освітньому середовищі та зробимо все для цього можливе. Спільними зусиллями ми створимо безпеку у закладах освіти на найвищому рівні та зробимо все для того, щоб діти почували себе захищеними», — зауважив начальник ГУНП в Чернівецькій області Віктор Нечитайло.

Також керівник поліції Буковини вручив учасникам подяки за співпрацю, участь та реалізацію проєкту «Вихователь безпеки».

Окрім цього, під час форуму відбулися панельні дискусії на яких ішлося про найголовніше – безпеку школярів під час навчального процесу.


Нагадаємо: 30 червня 2022 року, в обласному управлінні Нацполіції учасники проєкту «Вихователь безпеки» підписали Меморандум про співпрацю та партнерство.

Нині на території Буковини цей проєкт успішно функціонує у Чернівецькій та Кельменецькій територіальних громадах та охоплює шість закладів освіти, де навчаються понад 4300 дітей. 


Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux