Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Керівники підрозділів превенції та кадрового забезпечення поліції Буковини провели робочу зустріч із фахівцями Консультативної Місії Європейського Союзу
Опубліковано 30 листопада 2022 року о 17:26

Учасники зустрічі обговорили безпекову ситуацію в регіоні, діяльність поліцейського відомства в умовах війни, перспективи подальшої співпраці та актуальні питання реформування поліції Чернівецької області.

З іноземними партнерами сьогодні, 30 листопада, зустрілися начальники Управління превентивної діяльності Сергій Антонюк і Управління кадрового забезпечення ГУНП Віталій Чебан.

Консультативна Місія Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС в Україні) надає допомогу через стратегічні поради та практичну підтримку заходів реформ та інших потреб, у тому числі й пов’язаних із наслідками збройної агресії росії.

У червні цього року Консультативна місія активізувала свою допомогу сектору цивільної безпеки в різних регіонах України. На Буковину було вперше відряджено Мобільний підрозділ для проведення комплексної оцінки потреб.

За результатами його роботи представники КМЄС наприкінці вересня провели круглий стіл і презентували проєкт «Діалог з безпеки громад у Чернівецькій області».

Під час сьогоднішньої зустрічі поліцейські ознайомили західних партнерів з особливостями роботи буковинської поліції від час воєнного стану. Зокрема, розповіли про роботу з переселенцями, заходи правоохоронців для протидії домашньому насильству, а також готовність до несення служби в умовах перебоїв електропостачання та зв’язку.

«Наразі всі територіальні підрозділи ГУНП в Чернівецькій області забезпечені генераторами та відпрацьовано алгоритм дій поліцейських під час блекауту, - зазначив начальник Управління превентивної діяльності Сергій Антонюк. – У разі потреби громадяни можуть звертатися до наших відділів і відділень для обігріву та зарядження гаджетів. Зараз ми вирішуємо питання щодо облаштування генераторами та засобами зв’язку поліцейських станцій, розташованих в громадах Чернівецької області».

Представники КМЄС висловили свою зацікавленість у розвитку подальшої співпраці з буковинськими поліцейськими. Зокрема, старша радниця КМЄС з питань належного врядування та персоналу Гете Маркусен запропонувала провести на базі ГУНП спеціалізовані тренінги, відповідно до потреб правоохоронців, а також онлайн-семінари за участі психологів ГУНП і країн Євросоюзу.

Керівник Управління кадрового забезпечення ГУНП Віталій Чебан підтримав ініціативу західних партнерів.

«Навіть під час війни особовий склад поліції Чернівецької області бере участь в заходах для підвищення свого професійного рівня. Ми готові організувати роботу таким чином, щоб і в умовах посиленого несення служби поліцейські могли пройти поетапні навчання і могли більш ефективно протидіяти всім викликам нашого воєнного сьогодення».

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux