Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Керівництво буковинської поліції взяло участь у командно-штабних навчаннях щодо злагодженості дій екстрених служб в умовах блекауту
Опубліковано 04 вересня 2024 року о 15:00

Сьогодні, 4 вересня, в Головному управлінні ДСНС України в Чернівецькій області відбулася зустріч правоохоронців, рятувальників, військових, медиків, комунальників, представників влади, газової служби, теплокомуненерго, водоканалу, органів управління та сил цивільного захисту. Присутні обговорили алгоритм дій кожного з підрозділів та співпрацю у випадку виникнення небезпечних подій і надзвичайних ситуацій. 

Ураховуючи воєнний стан в Україні та порушення в роботі об’єднаної енергетичної системи України, екстрені служби Буковини налагодили тісну взаємодію між собою для оперативного та належного реагування на потенційні загрози.

Між екстреними та силовими службами функціонує спільний радіозв’язок для оперативного обміну інформацією. Під час повного блекауту на території Буковини забезпечується аварійне живлення об’єктів критичної інфраструктури. 

–    У цей складний для України період діяльність буковинської поліції зосереджується, зокрема, на забезпеченні життєдіяльності наших підрозділів, щоб ми могли належним чином реагувати на усі процеси, що відбуваються. Також поліцейські тісно співпрацюють з іншими службами для забезпечення правопорядку та недопущення виникнення кризових ситуацій. Нагадуємо, Національна поліція працює цілодобово у посиленому режимі з залученням всього особового складу, щоб кожен буковинець почувався у безпеці і захищеним. Ми розуміємо, що іноді є перебої з мобільним зв’язком, тому працюють резервні оперативні лінії, – сказав під час командно-штабних навчань заступник начальника ГУНП в Чернівецькій області Святослав Кішлар.

Співробітники поліції готові надавати всебічну допомогу у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, зокрема, блекаутів. 

У разі відсутності електропостачання та зв’язку на території Буковини екіпажі поліції через гучномовці сповіщатимуть громадян про сигнали повітряної тривоги та надаватимуть рекомендації щодо подальших дій. Зокрема, інформуватимуть населення про найближче укриття чи пункт незламності.

Поліцейські Буковини нагадують громадянам, що крім спеціальної лінії «102», цілодобово працює телефон чергової частини – (0372) 55-26-02. Додатковий прийом звернень організовано за допомогою мобільного застосунку «WhatsApp» за номером (067) 181-65-25.

Наразі ситуація на території Чернівецької області повністю контрольована, але громадянам не варто забувати про посилені заходи безпеки. Зберігайте спокій у випадку відключення електроенергії та не ігноруйте сигнали повітряної тривоги. 

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux