Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Коли поліцейський офіцер поруч, будь-яке питання вирішується миттєво, – запевняють жителі Острицької громади на Буковині
Опубліковано 24 листопада 2022 року о 12:16

Капітан поліції Артур Будяну раніше працював дільничним офіцером в Острицькій громаді і добре обізнаний з її особливостями та проблематикою. Приступивши на початку року до роботи поліцейським офіцером, правоохоронець відразу взявся за найбільш нагальні питання.

Острицька територіальна громада включає 10 населених пунктів і межує із Чернівцями. Сусідство з обласним центром дало поштовх для розвитку стихійної торгівлі вздовж автотраси. Це було не лише незаконно, а й небезпечно як для самих торговців, так і їхніх покупців.

Саме тому свою діяльність на посаді поліцейського офіцера Острицької громади Артур Будяну розпочав із перегляду діючих Правил благоустрою. Зокрема, капітан поліції ініціював зміну пунктів, що стосуються торгівлі в невстановлених місцях та спалювання сухостою і трави.

Як розповів провідний інспектор відділу запобігання надзвичайних ситуацій Чернівецького РУ ГУ ДСНС в Чернівецькій області Микола Реколца, від початку 2022 року на території Острицької громади виникло майже 30 пожеж, більше половини з них – це спалювання сухої рослинності на відкритій території.

Поліцейський офіцер громади разом із рятувальником регулярно здійснюють рейдові відпрацювання території обслуговування, роз’яснюють населенню зміни до Правил благоустрою, відповідальність за їх порушення та можливі наслідки недбалого спалювання сухих рослин.

«Завдяки змінам до Правил благоустрою ми можемо попереджати порушників про незаконність їхніх дій, а також притягувати до відповідальності. Крім цього, наочно демонструємо іншим громадянам нетерпиме ставлення до таких порушень», – розповідає Артур Будяну.

Також поліцейський офіцер разом із рятувальником приділяють багато уваги безпеці учнів навчальних закладів громади. Так, під час спільних уроків безпеки капітан поліції нагадує дітям Правила дорожнього руху, пояснює, як не стати жертвою злочинців і як поводитися під час повітряної тривоги.

Окрім виховної роботи з малечею, правоохоронець ініціював встановлення біля навчальних закладів відповідних попереджувальних дорожніх знаків і нанесення розмітки.

У громаді схвально відгукуються про свого поліцейського офіцера та відзначають його відповідальне ставлення до своїх службових обов’язків. Зі слів заступника Острицького сільського голови Дана Кришмару, вплив правоохоронця на процеси в громаді добре відчутний.

«Будь-який конфлікт, будь-яка справа, будь-яке порушення – коли поліцейський офіцер поруч, то всі питання вирішуються дуже швидко, – зазначає Дан Кришмару. – Відколи в громаді з’явився поліцейський офіцер, люди стали більш законослухняними. І це дуже великий «плюс» – не карати, а саме запобігати».

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux