Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Кожен поліцейський повинен бути взірцем хоробрості та законності для громадян, – Геннадій Федорюк
Опубліковано 17 червня 2020 року о 13:06

У правоохоронця все має бути досконалим: від правил носіння форменого одягу до професійних навичок. За таким принципом ставляться до відбору кандидатів на посади в поліції Чернівецької області. Про вимоги до поліцейських розповів начальник Управління кадрового забезпечення ГУНП полковник поліції Геннадій Федорюк.

Свою службу в органах внутрішніх справ Геннадій Йосипович розпочав курсантом у Прикарпатському юридичному інституті, де здобув освіту юриста. Після закінчення навчального закладу працював дільничним офіцером у Глибоцькому райвідділку. Одразу зарекомендував себе сумлінним працівником. За 22 роки служби Геннадій Федорюк пройшов шлях від дільничного до керівника та очолював різні структурні й територіальні підрозділи поліції.

Впродовж цього періоду Геннадій Йосипович отримав цінний досвід і розуміння особливостей кожного напряму діяльності поліції. Тому він добре знає, хто дійсно може працювати в правоохоронних органах і які вимоги повинні бути до кожного потенційного кандидата в лави поліції.

Наразі Геннадій Федорюк протягом 5 років керує Управлінням кадрового забезпечення ГУНП в Чернівецькій області, до складу якого входять п’ять відділів та два сектори. Як начальник кадрового підрозділу, чудово розуміє, наскільки важливо правильно підібрати відповідних фахівців та укомплектувати особовий склад. Адже від правильних кадрових рішень залежать репутація правоохоронних органів, рівень довіри та ставлення до неї громадян.

Завдяки постійному пошуку та підбору достойних кандидатів на посади, відсоток нестачі кадрів у поліції Чернівецької області є найменший в Україні – 9-10%. Майже чверть особового складу буковинської поліції складають жінки.

«Ми приділяємо багато уваги якісному відбору кандидатів і докладаємо максимум зусиль, щоб мінімізувати кадровий дефіцит. Але завжди залишається потреба в дільничних офіцерах, поліцейських груп реагування патрульної поліції та карного розшуку» – зазначив Геннадій Федорюк.

Син полковника поліції теж вирішив стати поліцейським. Батько пишається цим і зазначає, що не впливав на вибір професії сина – це була його власна ініціатива. Зараз хлопець навчається на третьому курсі Національної академії внутрішніх справ України. В майбутньому планує пов’язати свою діяльність зі слідством.

Працюючи щодня пліч-о-пліч з особовим складом правоохоронців, офіцер поліції переконався, що професійний колектив має формуватися з трьох складових:

-         молодого покоління фахівців;

-         працівників з середнім досвідом роботи (15-20 років стажу) – їх повинно бути найбільше, адже це «золота серединка»;

-         найдосвідченіших, які працюють понад 20 років.

Навантаження на поліцейських наразі велике, каже полковник поліції. Однак робота в правоохоронних органах має і певні переваги. Зокрема, це стабільна й висока заробітна плата, а також соціальний пакет, який дозволяє отримати власне житло за програмою фінансового лізингу або відшкодування вартості оренди житла.

«Тим, хто вагається, чи обирати професію поліцейського, можу сказати однозначно: йти працювати у поліцію треба свідомо. Адже реальність відрізняється від тієї романтики, яку демонструють у фільмах про поліцейських. Це велика відповідальність, а часто й небезпека. Серед рис, які мають бути притаманні правоохоронцям – вихованість, чесність, справедливість і оперативність. Сучасні поліцейські повинні мати хорошу фізичну підготовку, якісно виконувати поставлені завдання і бути справжніми професіоналами. Поліцейський – взірець хоробрості та законності для громадян. Він має бути досконалим у всьому: від правил носіння форменого одягу до професійних навичок. Усе це загалом формує престижність роботи людей у погонах», – переконаний полковник поліції Геннадій Федорюк.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux