Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Буковини розшукала більшість угнаних цьогоріч автомобілів
Опубліковано 19 листопада 2018 року о 15:02

Кількість угонів на території Чернівецької області, в порівнянні з минулим роком зменшилась на 30 відсотків. З 58-ми угнаних транспортних засобів, 36-ть - правоохоронці повернули законним власникам. На превеликий жаль, трапляються випадки незаконного заволодіння авто. Тому поліцейські дають практичні поради, як уберегти свій автомобіль від угону.

З метою незаконного заволодіння автівкою, злочинці використовують як класичні, так і нестандартні схеми. З кожним роком зловмисники стають все винахідливішими і придумують оригінальні методи угонів. До того ж на ринку товарів постійно з'являються поліпшені пристрої для швидкого злому авто.

Найчастіше угонщики вибирають старенькі вітчизняні автомобілі через слабку систему захисту або її відсутність. Також популярністю користуються і сучасні дорогі іномарки. Тому власникам автівок потрібно не забувати про захист свого транспортного засобу, бути уважними та обережними.

У зв'язку з цим правоохоронці пропонують декілька простих способів, як уберегти  автомобіль від угону:

  1. Обладнайте свій транспортний засіб багаторівневим захистом. Наприклад, злодієві вдалося відключити звукову сигналізацію і потрапити в салон. Але педалі і КПП (коробка перемикання передач) заблоковані механічним способом. На двигуні також бажано встановити автономний протиугінний пристрій.
  2. Навіть під час короткої зупинки завжди виймайте ключ із замка запалювання.
  3. Закривайте всі двері і вікна, не лінуйтеся зайвий раз їх перевірити.
  4. Ніколи не тримайте документи і другий набір ключів в автомобілі.
  5. Не залишайте авто з працюючим двигуном, навіть якщо ви відлучаєтеся на хвилину. Машини часто уганяють біля магазинів, заправок і мийок. Багато викрадень відбувається холодним ранком, коли власник залишає автомобіль на прогрів.
  6. Злодії не люблять світла. Транспортний засіб, який залишили під ліхтарем, має менше шансів потрапити в руки зловмисників.
  7. Застрахуйте свій автомобіль.
  8. Ні в якому разі не залишайте цінні речі на видному місці, краще сховайте все від цікавих очей в багажник або на підлогу.

Правоохоронці також нагадують, що обладнання вулиць, стоянок громадських місць камерами відеоспостереження значно прискорить процес розшуку угнаного транспортного засобу і встановлення особи зловмисника.

Кращим захистом від угону поліцейські називають аерографію: на розмальовані машини злодії зазіхають рідко, адже авто вельми примітне і в потоці машин на ньому не сховаєшся. Крім цього, це додасть зловмисникам головного болю, адже перефарбовувати таку автівку буде складно.

Однією з основних причин незаконного заволодіння транспортними засобами є безпечність власників. Попередження угонів в більшій мірі залежить саме від господаря авто.

Якщо Ваш автомобіль угнали або обікрали – відразу телефонуйте в поліцію на спецлінію «102».

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux