Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Лише сильна духом людина спроможна допомагати іншим, – Анастасія Матіос
Опубліковано 21 квітня 2020 року о 17:59

Напередодні дня психолога хочемо познайомити вас із професією поліцейського-психолога. Від його особистої майстерності та знань залежить відбір кандидатів у лави поліції, де необхідна неабияка витримка, самовладання і стресостійкість. Також психолог завжди контролює, щоб поліцейські мали відмінне психологічне здоров’я.

Анастасія Матіос працює психологом сектору психологічного забезпечення ГУНП в Чернівецькій області. Лейтенант поліції запевняє, що тільки психологічно стійка та сильна духом людина може допомагати іншим в подоланні складних життєвих ситуацій, а також допомогти потерпілим від злочинів та жертвам домашнього насильства.

У своїй роботі поліцейська використовує низку психологічних тестів і методик для точної діагностики психоемоційного стану респондента. За результатами тестів вона готує висновки про мотиваційно-вольові, морально-психологічні якості співробітників правоохоронних органів.

Анастасія розповіла: «Кожна людина є унікальною, індивідуальною за своїм характером, звичками та поглядами на життя. Проте, всіх нас об’єднує бажання більше дізнатись про себе, краще пізнати свої внутрішні мотиви».

Психологиня продемонструвала цікавий асоціативний тест «Будинок». За його допомогою можна отримати більш глибоке і реальне розуміння власної особистості.

Для початку необхідно на папері намалювали будинок. Малювати потрібно максимально детально. Проаналізувавши малюнок, можна самостійно оцінити свою особистість.

Інтерпретація тесту:

Якщо будинок знаходиться вдалині – людина відчуває себе самотньою, відчуженою. Будинок намальований зблизька свідчить про відкриту та товариську особистість.

Якщо контури ліній злегка промальовані, нечіткі, то людина наразі переживає певні труднощі в житті. Чіткі контури, товсті лінії – людина завжди тримає все під контролем.

Якщо будинок більше схожий на фортецю – це свідчить про сентиментальність в житті.

Широко відкриті вікна – відкритість. Замкнуті вікна, або взагалі відсутні – ворожість.

Двері знаходяться посередині будинку – гостинність людини. Дуже широкі двері, як ворота – непередбачуваність у вчинках.

Біля будинку намальований паркан – свідчить про замкнену особистість, відсутність потреби у встановленні широкого кола спілкування.

Намальована водостічна труба – людина потребує посиленого захисту, підтримки від близьких та рідних.

Намальований димар – потреба в родинному теплі.

Дерева на малюнку – бажання захистити себе.

Якщо на малюнку зображені люди (діти, батьки, чоловік чи дружина) – це означає, що вони є рушійною силою, стимулом вашого життя.

Цей простий тест – тільки один крок до розуміння свого внутрішнього світу. Він призначений для особистого аналізу кожної людини, розкриття моделі своєї поведінки та підсвідомості. Гармонія з собою має виступати найголовнішим пріоритетом, адже від неї залежить порозуміння із оточуючими, відтак зменшення конфліктних ситуацій та непорозумінь.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux