Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Медіа про нас: історія бойового медика спецпідрозділу КОРД поліції Буковини
Опубліковано 02 квітня 2024 року о 12:18

Урятувати життя побратима, ризикуючи своїм. Він повернувся з гарячого Бахмутського напрямку. Боєць «КОРДу» ГУНП в Чернівецькій області під ворожим вогнем буквально виривав із рук смерті українських захисників. З відважним спецпризначенцем буковинської поліції поспілкувалася журналістка центрального телеканалу «Інтер» Ольга Лучек.

Бруд, кров та постійна тінь смерті. Евакуація немов лотерея, і на кону - життя, бо головне завдання медиків - урятувати, попри все.

Коли вже командири кажуть, де ми працюємо, скільки людей потрібно і який напрямок, то вже бойовий медик аналізує, формує маршрут, щоб знати якою дорогою, якщо станеться якась не штатна ситуація, знати, як під'їхати до колег, як швидше їх витягнути, як найшвидше надати допомогу, щоб їх відправити в стабілізаційні пункти.

Бахмутський напрямок. Відлік - на хвилини! У небі - ворожі дрони. На цих кадрах працює спецпідрозділ "КОРД" Нацполіції Буковини. Евакуаційну групу обстрілюють з усіх видів зброї. Бійці зазнають поранень.

Бойовий медик спецпідрозділу "КОРД" Нацполіції в Чернівецькій області:

Наш водій від'їхав на місце дислокації нашої, і по дорозі - це була Костянтинівка, якраз був такий прицільний удар по їдальні, посікло цивільних людей, водій згруповувався, надав допомогу, щоб ви розуміли від нас це сто метрів. Кожен з нас, кожен штурмовик готовий надавати допомогу у будь-якій ситуації. 

Вони в прямому сенсі виривають побратимів із рук смерті. Бойовий медик зізнається, найважче обирати, кому першому надати домедичну допомогу.

Бойовий медик спецпідрозділу "КОРД" Нацполіції в Чернівецькій області:

Найтяжче, коли багато постраждалих. Треба завжди в голові спершу заспокоїтися, емоції в цій справі дуже зайві, і починати надавати допомогу, їх сортувати й розуміти кому першим, другим, третім, щоб людей стабілізувати, рятувати. 

Крім спорядження, котре мають солдати, військові медики тягнуть за собою ще й важкі тактичні наплічники. Бо чи не щодня стикаються з контузіями, мінно-вибуховими чи осколковими ураженнями.

Бойовий медик спецпідрозділу "КОРД" Нацполіції в Чернівецькій області: 

Під час бойового завдання були обстріли пару годин і ми виставлялись, робили задачу-роботу, і по нас вели майже точний, якщо я цілий, значить, не точний обстріл, все добре, дякувати Богу. Дуже часто міняли позиції, кожні 20-30 хвилин ми міняли позиції, тому що з міномета обстрілювали. 

Зараз боєць спецпідрозділу "Корду" готується до наступного відрядження.

Бойовий медик спецпідрозділу "КОРД" Нацполіції в Чернівецькій області:

За 2 роки повномасштабної війни людина до всього звикає, ми так само звикли, те, що нам було тяжко на початку, ми зрозуміли, зробили висновки, натренувались і вже нам, скажемо так, це робота. Це секунди.

Бойовий медик відпрацьовує правила надання першої допомоги та евакуації поранених з-під вогню, а ще - чітку координацію рухів та швидкість. Бо часто саме від них залежить чиєсь.


#поліція_на_війні

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux