Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Міжнародні партнери ознайомилися з роботою підрозділу кримінального аналізу Національної поліції
Опубліковано 10 жовтня 2023 року о 14:50

Днями відбувся візит американських партнерів до Департаменту кримінального аналізу Національної поліції України. Метою зустрічі стало ознайомлення з новими підходами до організації аналітичної роботи в Національній поліції України, які впроваджуються на основі кращих світових практик.

Участь у заході, який очолив Голова Національної поліції України Іван Вигівський, взяли заступник директора INL/US Embassy Ерік Пагнер, заступник директора Місії регіонального програмного офісу Міжнародної програми підвищення кваліфікації органів кримінального розслідування (ІСІТАР) в Україні Тімоті Яновік, старший радник із правоохоронних питань Посольства США Ауді Головей, координатор проєктів по спеціальних та поліцейських технологіях регіонального програмного офісу ІСІТАР в Україні Максим Фомін. Детально про роботу аналітиків української поліції гостям розповів начальник Департаменту кримінального аналізу Роман Бутко.

Він презентував напрямки роботи молодого підрозділу Національної поліції, який стрімко розвивається. Форсованого розвитку підрозділ зазнав після початку широкомасштабного воєнного вторгнення російської федерації в Україну, оскільки до функцій служби додалась також участь у документуванні та розкритті воєнних злочинів росіян. Також керівник підрозділу розповів про діючий проєкт реорганізації Департаменту кримінального аналізу, зокрема тих напрямків, які фокусуються за підтримки ІСІТАР:

«Це підрозділ цілодобового аналізу широкого спектра, цілодобового оперативного аналізу, стратегічного аналізу. Крім того, за останні пів року створено підрозділ відеоаналітики. Для нас дуже важливо, що ці створені нові напрямки будуть дотримуватися міжнародних стандартів як країн Європейського Союзу, так і інших держав», - наголосив Роман Бутко.

Довідково.

За сприяння ICITAP представники Департаменту кримінального аналізу та аналітики територіальних підрозділів поліції в серпні 2023 року взяли участь у 33-й щорічній навчальній конференції, організованій «Міжнародною асоціацією кримінальних аналітиків», що проходила у м. Даллас (штат Техас, США).

Представники кримінального аналізу ознайомили присутніх з роллю кримінальних аналітиків у розслідуванні воєнних злочинів, а також вивчили досвід зарубіжних колег у сфері геопросторового аналізу та особливостей проведення аналізу тактичного й стратегічного рівнів.

За результатами участі у міжнародній конференції досягнуто домовленостей щодо розбудови служби кримінального аналізу, а також підвищення рівня міжнародної взаємодії для оперативного обміну найкращими світовими практиками кримінального аналізу. Напрацьований досвід планується використовувати й для визначення потреб у навчальному процесі для аналітиків, у тому числі під час підготовки фахівців у вищих навчальних закладах системи МВС для формування стійкої основи для розвитку підрозділів кримінального аналізу.


Управління комунікації 

Національної поліції України 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux