Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Моя найбільша мотивація – коли люди повертаються до звичного життя: вибухотехнік буковинської поліції Андрій Кундік
Опубліковано 13 червня 2024 року о 09:12

Коли у 2014 році розпочалася російсько-українська війна, дільничний офіцер поліції змінив напрям роботи і став вибухотехніком. Тоді поліцейський разом з колегами перебували на Сході України, де очищали українські землі від вибухонебезпечних предметів. Щоденна праця там, де від професійності дій команди залежить безпека, життя людей і колег. Сотні квадратних гектарів розмінованих територій України. Та поліцейський-вибухотехнік не уявляв, що цей період фактично був підготовкою до широкомасштабного розмінування земель у період вторгнення військ рф в Україну. Далі – розповідаємо про старшого інспектора з особливих доручень відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Чернівецькій області майора поліції Андрія Кундіка.

–    З 2014 року я служу в органах внутрішніх справ. Понад десять років працюю поліцейським-вибухотехніком Буковини. За цей час брав участь у розмінуваннях Київщини, Херсонщини, Донеччини, Миколаївщини та Харківщини від вибухової смертельної небезпеки, яку залишив по собі ворог. Найбільше мене вразила робота на Київщині, де ми розміновували Ірпінь, Бучу, Гостомель. На вулицях міст стояли колони спаленої техніки російських військ. Крім цього, в інших регіонах ми стикалися з великою кількістю мінометних мін, артилерійських снарядів, FPV-дронів, БПЛА, авіаційних ракет, які буквально знищили об'єкти критичної інфраструктури, приватні будинки, дороги, мости, переправи, поля. З усіма цими боєприпасами нам доводиться і надалі працювати, – говорить старший інспектор з особливих доручень відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Чернівецькій області Андрій Кундік.

Зосередженість, пильність і миттєве прийняття рішень в екстрених ситуаціях– навики, якими має володіти кожен вибухотехнік. Також ця робота потребує постійного навчання та вдосконалення знань, щоб відповідно реагувати на нові виклики ворога. Один неправильний крок і може трапитися непоправне.

–    Моя найбільша мотивація – подяка людей за виконану нашу роботу, коли люди повертаються до звичного способу життя. Пригадую випадок, коли до нас надійшов виклик від дідуся з  Харківської області, у будинок якого влучили два снаряди: один – у кімнату,  де спав пенсіонер, інший – застряг у  стіні. Ми оперативно вилучили, вивезли та знешкодили боєприпаси. Дідусь залишився у безпеці та подякував поліцейським, – пригадує Андрій Кундік.

Наразі правоохоронець  готується до чергового відрядження на Харківщину. Він чітко розуміє, що зараз його досвід і  знання необхідні там, де небезпечно, адже коли якнайшвидше відвойовані території стануть безпечними, тим скоріше українці зможуть повернутися до звичного життя.

–    Поліцейські-вибухотехніки розуміють: не варто забувати про те, що наш ворог – підступний, тому варто йти на крок попереду. Кожен очищений метр, клаптик української землі, виявлений і знешкоджений вибуховий пристрій чи боєприпас – це врятовані життя тисячі українців, тому вибухотехніки у щоденній роботі не мають права схибити. Ми обов’язково переможемо. Слава Україні! – говорить майор поліції Андрій Кундік.



Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux