Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Моє життя та моїх рідних як українців двічі намагався зруйнувати «рускій мір», – майор поліції Олена Кирилова
Опубліковано 30 вересня 2023 року о 12:45

Поліцейська понад 20 років віддала службі в правоохоронних органах, працюючи кадровиком у  поліції. Проте з початком війни обов’язки Олени Кирилової дещо змінилися. Далі – розповідаємо про поліцейську з Луганщини, яка з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну переїхала на Буковину і продовжила кар’єру кадровика в ГУНП у Чернівецькій області.

Інспекторка відділу проходження служби Управління кадрового забезпечення ГУНП в Чернівецькій області Олена Кирилова в органах внутрішніх справ з 2002 року. Родом з Лисичанська Луганської області, жінка всю свою службову діяльність присвятила роботі в підрозділі кадрового забезпечення. Поступово зростаючи по кар’єрі, майор поліції завжди працювала з особовим складом поліції. 

У 2014 році, коли розпочалася війна, Олена Кирилова була кадровиком у Лисичанському відділі поліції. А з 2015 року майор поліції покинула свій службовий кабінет та перейшла працювати на блокпости. Тут жінка разом з колегами під звуки постійних обстрілів і сирен на межі Лисичанська та Бахмута перевіряла документи водіїв, пасажирів транспортних засобів та наявність у них  заборонених предметів і наркотиків. 

З початком бойових дій графіки чергувань стали щільнішими, а перебування на блокпостах – небезпечнішими. Також паралельно жінці довелося виконувати і основну роботу – кадрову. Олена Кирилова з сумом пригадує той нелегкий період: 

–    Був важкий період, але я одразу прийняла рішення – служити українському народові, якому я  присягала на вірність. Ні на йоту не думала покидати Україну. Тут я народилася, тут я жила і працювала, тут створила сім’ю і тут виховується мій син. 

24 лютого 2022 року заради безпеки родини у перший день повномасштабного вторгнення рф в Україну сім’я Кирилових виїхала з окупованої території. Попри те, що часу було обмаль, а жінка перебувала у декретній відпустці, попрямували на Західну Україну. Через дві доби зупинилися у Чернівцях, де залишилися і до сьогодні.

–    По приїзду я одразу почала працювати в ГУНП в Чернівецькій області за напрямком, яким працювала і до цього – в Управлінні кадрового забезпечення. Буковина нас зустріла привітно. Тут дуже хороші люди, місто, колеги. А головне – тут безпечно! «Рускій мір» вже два рази розділяв моє життя та рідних як українців на «до» і «після». Найстрашніше для мене це навіть не втрата домівки, а втрата близьких людей, які тепер розкидані по всьому світу, а деякі – загинули. Я всім серцем вірю в те, що Україна переможе, і наші діти зможуть повноцінно зростати під мирним небом. Все буде Україна!


Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux