Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Минулої доби п'ятеро буковинців стали жертвами шахраїв: поліцейські розпочали кримінальні провадження та з’ясовують обставини злочинів
Опубліковано 13 липня 2024 року о 14:15

Загальна сума збитків, завданих заявникам, становить маже 130 тисяч гривень. Співробітники поліції Чернівецької області вкотре закликають громадян не переходити за підозрілими посиланнями, не довіряти незнайомцям, а також в жодному випадку не розголошувати інформацію, яка стосується банківських рахунків. 

Учора, 12 липня, із повідомленням про шахрайські дії до поліції звернулася 31-річна жителька Вижницького району. Жінка розповіла поліцейським, що у месенджері отримала повідомлення про додаткову грошову виплату. Буковинка перейшла за посиланням та ввела реквізити своєї банківської картки. У результаті чого з її рахунку перерахувалося майже 50 тисяч гривень на невідомий рахунок.

У аналогічну шахрайську пастку потрапила 45-річна жителька села Оршівці. Заявниця перейшла за посиланням отриманим в SMS-повідомленні та підтвердила вхід до одного застосунку, після чого з її банківської картки зникло майже 32 тисячі гривень.

Цього ж дня жертвою шахраїв стала 39-річна чернівчанка. Жінка розповіла працівникам поліції, що невідома особа, під приводом надання роботи-онлайн, заволоділа її 5000 гривень, які вона власноруч перерахувала на рахунок аферистів.

Також із заявою про вчинення шахрайства до правоохоронців звернувся 38-річний житель міста Сокиряни. Чоловік розповів, що хотів придбати зарядну станцію, оголошення про продаж якої побачив на інтернет-сайті. Буковинець перерахував 35 500 гривень, як передоплату, на рахунок нібито продавця, однак так і не отримав бажаний товар.

Внаслідок протиправних дій шахраїв свої кошти втратила 78-річна жителька Чернівців. З банківського рахунку жінки, аферисти за невідомих обставин перерахували майже 6000 гривень.

Відомості про факти незаконного заволодіння коштами громадян поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Поліція Чернівецької області вкотре закликає громадян не втрачати пильності та нагадує прості правила, що допоможуть вберегти гроші від злочинних посягань:

- не переходьте за підозрілими посиланнями;

- не розголошуйте особисті дані (номер паспорта, індивідуальний податковий номер, паролі та секретні коди до картки та з SMS-повідомлень);

- не виконуйте вказівок незнайомих осіб, які пов’язані з перерахуванням коштів;

- під час покупок в інтернеті користуйтеся послугою «після оплата»;

- використовуйте лише перевірені інтернет-ресурси та переконайтеся у правильності назви необхідного сайту. Один непомітний символ в адресі сайту може означати, що він є фішинговим.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux