Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Минулої доби шахраї ошукали двох громадян – буковинські поліцейські розшукують зловмисників
Опубліковано 23 вересня 2024 року о 14:20

36-річна чернівчанка, продаючи товар в інтернеті, втратила з банківського рахунку понад 24 000 гривень, а житель Полтавської області, намагаючись орендувати квартиру, позбувся 3 500 гривень. За обома фактами незаконного заволодіння коштами громадян співробітники поліції розпочали кримінальні провадження.

Учора, 22 вересня, до Чернівецького районного управління поліції із заявою про шахрайство звернулася місцева жителька. Жінка розповіла поліцейським, що втратила кошти продаючи товар на одній з інтернет-платформ. Їй написав нібито покупець та надіслав посилання для оформлення замовлення та перерахунку коштів. Заявниця перейшла за фейковим посиланням та ввела конфіденційну банківську інформацію, після чого з її картки було знято 24 500 гривень.

Ще однією жертвою протиправних дій аферистів став житель м. Кременчук. Чоловік розповів поліцейським, що знайшов в інтернеті оголошення про здачу квартири та надіслав нібито орендодавцю 3 500 гривень передплати. У подальшому зв'язок з автором оголошення обірвався, а чоловік зрозумів – його ошукали шахраї.

Відомості про факти незаконного заволодіння коштами громадян поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Поліція Чернівецької області вкотре закликає не втрачати пильності та нагадує прості правила, що допоможуть вберегти гроші від злочинних посягань:

- ніколи й нікому не повідомляйте особисті дані (номер паспорта, індивідуальний податковий номер, паролі і секретні коди до картки та з SMS-повідомлень);

- використовуйте лише перевірені інтернет-ресурси та переконайтеся у правильності назви необхідного сайту. Один непомітний символ в адресі сайту може означати, що він є фішинговим;

- ігноруйте публікації з посиланнями в соціальних мережах та чатах месенджерів щодо отримання будь-якої благодійної допомоги. З високою ймовірністю вони можуть бути фейковими;

- дізнавшись про можливість отримати фінансову виплату чи подарунок, перевірте отриману інформацію на офіційному сайті установи чи організації.

- купуйте лише на перевірених сайтах, не переказуйте кошти невідомим людям;

Бережіть своє майно та не довіряйте незнайомцям!

Відділ комунікації поліції Чернівецької області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux