Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На 363 тисячі гривень шахраї ошукали чернівчан: поліцейські розпочали кримінальні провадження
Опубліковано 14 лютого 2024 року о 11:15

Протягом минулої доби, 13 лютого, на спецлінію «102» надійшло п’ять повідомлень від двох чоловіків та трьох жінок про вчинення проти них шахрайських дій. При цьому зловмисники використовували різні схеми виманювання грошей. Наразі поліцейські розпочали кримінальні провадження за фактами правопорушень і встановлюють особи фігурантів. 

Зокрема, у 28-річної чернівчанки шахрай під приводом купівлі дитячого ліжка через одну із соціальних мереж виманив 10 тисяч гривень. Вона особисто перерахувала кошти незнайомцю. Відтак – товар заявниця не отримала, а  потенційний продавець більше не виходить на зв'язок. 

Цього ж дня 48-річна місцева жителька, оформляючи спадщину за кордоном від псевдородичів, перерахувала невідомій особі майже 297 тисяч гривень. 

А до 28-річного жителя обласного центру надійшло смс-повідомлення від нібито товариша заявника, який попросив фінансової допомоги. Чернівчанин перерахував 22 тисяч на банківську картку  шахрая, а згодом зрозумів, що його ошукали.

Також учора 20-річна буковинка під приводом оформлення доставки товару з відомої платформи надіслала на невідомий рахунок майже 16 тисяч гривень.

До 46-річного чернівчанина зателефонувала невідома особа, представилася військовослужбовцем рф і запропонувала свою допомогу в отриманні інформації щодо звільнення з полону родича заявника. Свої «послуги» шахрай оцінив у 18 тисяч гривень. Чоловік перерахував ці кошти, однак не отримав жодних відомостей про полоненого.

За цими фактами поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Загалом сума завданих збитків заявникам становить 363 тисячі гривень.

Тривають досудові розслідування.

Правоохоронці нагадують буковинцям про необхідність перевіряти інформацію про нарахування чи списання коштів з їх рахунків. Також громадянам не потрібно переходити за сумнівними посиланнями, перераховувати гроші незнайомим особам, а також надавати свої персональні дані, до яких належать: 

-    термін дії банківської картки;

-    PIN-код;

-    слово-пароль; 

-    cvv2-код.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux