Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Буковині поліцейські завершили досудове розслідування за фактом вчинення домашнього насильства
Опубліковано 30 грудня 2020 року о 14:47

Правоохоронці довели причетність жителя Путильщини до скоєння психологічного насильства відносно своєї співмешканки. Порушнику загрожує позбавлення волі до двох років.

Протягом цього року до поліції зверталася 34–річна жителька села Греблина Путильського району із заявами про те, що її цивільний чоловік вчиняє над нею психологічне насильство. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, буковинець словесно ображав дружину нецензурною лайкою та погрожував їй фізичною розправою.

Правоохоронці провели з чоловіком профілактичну бесіду про недопущення випадків насильства стосовно своєї цивільної дружини, однак порушника це не зупинило і він продовжував вчиняти психологічне насильство. Поліцейські опитали свідків та очевидців інцидентів, які підтвердили, що чоловік неодноразово лаяв жінку.

Слідчі поліції довели причетність буковинця до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Під процесуальним керівництвом Кіцманської місцевої прокуратури слідчі поліції скерували обвинувальний акт для розгляду до районного суду.

Поліцейські нагадують: у випадках домашнього насильства ви можете також звертатися за допомогою у:

-         Чернівецький обласний центр соціально-психологічної допомоги. Тут можна отримати не тільки психологічну допомогу, але й побутові, педагогічні, медичні, інформаційні та юридичні послуги. Тел. (0372) 582383;

-         Обласну комунальну установу «Соціальний центр матері та дитини». Сюди для тимчасового проживання можуть звернутись вагітні жінки та матері з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах. Тел. (0372) 527998;

-         Чернівецький міський центр соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді. Тут надають допомогу сім'ям; батькам, які виховують дітей з особливими потребами; дітям-сиротам, дітям, які потерпають від домашнього насильства, учасникам АТО, неповнолітнім та молоді, які повернулись з місць позбавлення волі. Тел. (0372) 526434;

-         Службу у справах дітей Чернівецької міської ради – організовує та реалізовує заходи, спрямовані на покращення становища дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-переселенців. Тел. (0372) 523405.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux