Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Буковині поліцейські долучилися до молодіжного форуму «40 відтінків насильства»
Опубліковано 10 березня 2023 року о 17:43

З метою привернення уваги суспільства до важливості попередження проявів насилля сьогодні, 10 березня, співробітники Управління у справах сім’ї та молоді Чернівецької міської ради та центру громадської активності «Синергія» організували тематичній захід. Лекторій проведено в межах співпраці UNFPA та ГО «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID.

У форумі взяли участь заступниця начальника Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області Олена Баранова, начальник сектору протидії домашньому насильству Чернівецького райуправління поліції Вадим Теремчук, представники органів місцевого самоврядування, громадських організації та молодь.

Під час дискусії поліцейські розповіли, що найчастіше до органів поліції звертаються жінки, які потерпають від домашнього насильства.

 «Насильство – це злочин, що підпадає під особливу категорію і потребує особливих підходів. Поліцейські стикаються з такими ситуаціями, що жертва вибачає свого кривдника, сподіваючись на примирення. Але за кожним таким примиренням настають нові факти, про які не потрібно мовчати», – зазначила заступниця начальника Управління превентивної діяльності обласної поліції Олена Баранова.

Правоохоронці наголосили на неприпустимості приховування таких фактів та закликали жертв, які потерпають від протиправних дій кривдників звертатися по допомогу.

«Нині на території Чернівецької області активно працює мобільна група реагування на факти домашнього насильства. Основним завданням співробітників даної групи є своєчасне реагування на факти домашнього насильства, профілактична робота, надання допомоги постраждалим особам та винесення термінових заборонних приписів», – додав начальник сектору протидії домашньому насильству ЧРУП Вадим Теремчук.

Проведення профілактичних заходів пов’язаних з домашнім насильством є важливим у роботі правоохоронців. Таким чином співробітники поліції можуть попередити та не допустити прояви будь яких насильницьких дій.

Якщо Ви стали жертвою чи свідком вчинення насильства, не мовчіть -  звертайтеся на спецлінію «102»! 

Також нагадуємо, що за допомогою можна звертатися до:

-    Чернівецького обласного центру соціально-психологічної допомоги. Тут можна отримати не тільки психологічну допомогу, але й побутові, педагогічні, медичні, інформаційні та юридичні послуги. Контакти: (0372) 582383;

-    Обласної комунальної установи «Соціальний центр матері та дитини». Сюди для тимчасового проживання можуть звернутись вагітні жінки та матері з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах. Контакти: (0372) 527998;

-    Чернівецького міського центру соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді. Тут надають допомогу сім'ям, батькам, які виховують дітей з особливими потребами, дітям-сиротам, дітям, які потерпають від домашнього насильства, учасникам АТО, неповнолітнім та молоді, які повернулись з місць позбавлення волі. Контакти: (0372) 526434;

-    Служби у справах дітей Чернівецької міської ради, яка організовує та реалізовує заходи, спрямовані на покращення становища дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-переселенців. Контакти: (0372) 523405.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux