Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Буковині поліцейські офіцери громад проводять з населенням профілактичну роботу щодо протидії шахрайству
Опубліковано 15 липня 2023 року о 14:09

З метою недопущення інтернет-афери співробітники ГУНП в Чернівецькій області продовжують активно розгортати інформаційну кампанію. Поліцейські розповідають кожному буковинцю про найпоширеніші види шахрайства, як їх розпізнати та уберегтись від зловмисників.

У період воєнного стану на території Чернівецької області значно зросла кількість випадків онлайн-шахрайства – такі злочини поліцейські фіксують та документують майже кожного дня. Шахраї вигадують різні методи збагачення: користуються вразливим станом громадян, зловживають їх довірою та спустошують банківські рахунки. 

Задля недопущення і попередження шахрайства буковинські поліцейські постійно здійснюють з краянами роз’яснювальну роботу. 

У місцях громадських місцях, підприємствах, установах та організаціях поліцейські розміщують листівки та плакати із загальними правилами протидії шахрайству, розроблені Національною поліцією України. 

Щоб якомога більше людей дізналось, які схеми використовують інтернет-аферисти, та як не потрапити до пастки, поліцейські офіцери виступають у сесіях громад і відвідують автовокзали, ринки, торгові центри, магазини, лікарні та інші найчастіше відвідувані місця. 

Там поліцейські розповідають про правила, яких слід дотримуватись щоб не стати черговою жертвою шахраїв та роздають громадянам інформаційні листівки з порадами. 

Крім цього, поліцейські посилюють захист громадян від телефонних шахраїв, які суттєво активізували діяльність у період воєнного стану за допомогою засобів масової інформації та інтернет-ресурсів.

Співробітники поліції наголошують: найбільше випадків, коли громадяни втрачають свої заощадження, виникають через розголошення конфіденційної інформації банківських карток, одноразових паролів для підтвердження операцій та даних для входу до інтернет-банкінгу.

Закликаємо громадян бути пильними та обачними. Не дозволяйте  шахраям себе ошукати!

У випадку якщо ви все ж таки потрапили до пастки аферистів, не зволікайте – одразу телефонуйте на спецлінію «102».


Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux