Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Буковині поліцейські розшукали усіх дітей, які безвісти зникли протягом минулого року
Опубліковано 04 січня 2024 року о 15:05

Завдяки оперативності, злагодженості дій та співпраці структурних і територіальних підрозділів поліції ГУНП в Чернівецькій області вдалося знайти усіх малолітніх і неповнолітніх, про зникнення яких повідомляли буковинці у 2023 році. 

За словами начальника Сектору ювенальної превенції УПД ГУНП в Чернівецькій області Миколи Басараба, за минулий рік до поліції надійшло 209 повідомлень про зникнення 237 дітей, з яких 142 – малолітні, 95 – неповнолітніх. Це діти, які самовільно вийшли з дому, певний час не поверталися та з ними були втрачений зв’язок. Поліцейські оперативно відреагували на ці звернення та відшукали всіх зниклих дітей, понад 96% з них – протягом декількох годин. 

Щоб попередити випадки зникнення дітей, ювенальні поліцейські систематично проводять у навчальних закладах превентивні заходи з учасниками навчального процесу. Під час зустрічей поліцейські наголошують діткам про недопущення самовільного покинення домівок без відома дорослих. 

Крім цього, для батьків створені спеціальні інформаційні буклети про алгоритм дій у випадку, коли зникла їхня дитина.

Якщо з дитиною втрачено зв'язок та вона певний час не з’являється вдома, варто одразу повідомити про це поліцію, зателефонувавши на спецлінію «102». Заявникам потрібно назвати вік, стать зниклого, прикмети та в чому була одягнена дитина. При цьому слід додати її фото, зроблене нещодавно та місце зникнення. 

Поліцейські Буковини фіксують збільшення довіри до роботи органів поліції, які оперативно встановлюють місця знаходження дітей, що недовгий період часу з різних причин не перебувають на постійному зв’язку з їхніми батьками. 

З дітьми, які систематично самовільно покидають свої домівки без попередження родичів, ювенальні поліцейські постійно проводять профілактичні бесіди щодо недопущення таких випадків у майбутньому, а їхнім батькам наголошують на необхідності належного виховання, догляду та контролю своїх дітей. 

Правоохоронці нагадують, що саме батьки несуть відповідальність за життя і здоров’я своїх дітей, а у випадку порушення їхніх прав – зобов’язані звернутися у відповідні органи. 

Належний догляд, опіка та любов – запорука щасливого дитинства!

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux