Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Буковині поліцейські виявили понад 1400 нетверезих водіїв за півроку
Опубліковано 15 липня 2024 року о 17:15

Співробітники поліції області впродовж першого півріччя задокументували 45875 правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху. Правоохоронці наголошують на неухильному дотриманні ПДР задля збереження життя та здоров’я громадян.

За результатами аналітичних даних управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області, найпоширеніші порушення на дорогах є перевищення швидкості, керування транспортними засобами без документів та в стані сп’яніння, нехтування правилами паркування та інше.

На Буковині за період з січня по червень цього року зареєстровано 1308 дорожньо-транспортних пригод, з них 261 – з потерпілими. У результаті цих ДТП 20 людей загинуло та 333 особи отримали травми різного ступеня тяжкості.

Основні причини аварій поліцейські визначають: порушення правил маневрування, перевищення водіями безпечної швидкості та недотримання дистанції.

Також за вказаний період поліцейські груп реагування ГУНП та співробітники УПП в Чернівецькій області виявили 1441 особу, котрі сіли за кермо в стані сп’яніння. На порушників працівники поліції склали адмінпротоколи за статтею 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Правоохоронці нагадують, що відповідно до ст. 130 КУпАП за керування транспортними засобами в стані сп’яніння передбачена така відповідальність:

- громадянину, який вперше сів за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 17 000 гривень та позбавлення права керування автомобілем на 1 рік;

- якщо водій вдруге порушив вимоги ст. 130 КУпАП, то на нього чекає штраф у розмірі 34 000 гривень та позбавлення права керування на 3 роки;

- у випадку, якщо водій втретє за рік керував транспортним засобом у нетверезому стані, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 51 000 гривень та позбавлення права керування на 10 років.

Поліцейські закликають водіїв транспортних засобів суворо дотримуватись Правил дорожнього руху, швидкісного режиму в населених пунктах та поза ними, щоб мати змогу швидко зорієнтуватися у несподіваній зміні обстановки.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux