Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Буковині ще дві територіальні громади долучилися до реалізації проєкту "Спеціаліст безпеки в освітньому середовищі"
Опубліковано 31 липня 2023 року о 18:05

Сьогодні, 31 липня, у ГУНП в Чернівецькій області відбулося підписання Меморандуму про партнерство та співпрацю між поліцейськими, рятувальниками, освітянами та представниками територіальних громад, які об’єднують свої зусилля для створення безпечного середовища в освітніх закладах Вижниччини.

У робочій зустрічі взяли участь начальник ГУНП в Чернівецькій області Віктор Нечитайло, заступник начальника ГУНП Святослав Кішлар, керівник Головного управління ДСНС в Чернівецькій області Сергій Михайлюк, директорка Департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА Оксана Сакрієр, заступник голови Вижницької міської ради Сергій Колотило та голова Берегометської селищної ради Сергій Боднарюк.

Основним завданням проєкту «Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі є створення для учасників навчального процесу належних безпекових умов. 

На Буковині перші спеціалісти з безпеки в освітньому середовищі спочатку з’явилися в навчальних закладах на території Чернівецької і Кельменецької громад. Тепер до них долучилися також освітні заклади Вижниччини.

Начальник ГУНП в Чернівецькій області Віктор Нечитайло високо оцінив результати діяльності вихователів безпеки, які співпрацювали з поліцейськими упродовж року.

-    Ми підтримуємо реалізацію проєкту і впевненні, що він допоможе створити безпечне середовище. Бачимо позитивний практичний ефект від впровадження даного проєкту у місцевих школах. Це є дуже важливим, особливо у період воєнного стану. Діти це наше майбутнє, наше продовження, тому поліція Чернівецької області буде максимально допомагати та брати активну участь в цьому проєкті, щоб створити безпечне середовище для всіх учасників навчального процесу, - зазначив полковник поліції Віктор Нечитайло. 

Вихователі безпеки, які пройшли відповідне навчання та вже приступили до виконання своїх функціональних обов’язків, стали справжніми друзями для школярів та їхніх батьків. Це говорить також про довіру та плідну  взаємодію з ювенальними поліцейськими. 

–    Цей пілотний проєкт має успіх. Відрадно, що ще дві територіальні громади приєдналися до нього. Фахівець у сфері безпеки у навчальному закладі буде потрібен завжди. Ми спільно маємо створити та продемонструвати якісні умови безпеки для перебування дітей, – сказала директорка Департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА Оксана Сакрієр.

Нагадаємо, ініційований Нацполіцією проєкт «Вихователь безпеки» покликаний вдосконалити взаємодію всіх зацікавлених сторін: правоохоронців, освітян, громади та батьків заради безпеки учнів. Відповідно до задуму, спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі повинен бути в кожному закладі освіти.


Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux