Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Буковині слідчі поліції повідомили про чоловіку про підозру у вчиненні майнових злочинів та зберіганні наркотиків
Опубліковано 21 квітня 2023 року о 17:10

Житель Чернівецького району викрав автозапчастини та будівельні інструменти у жителів села Снячів. Крім, того фігурант незаконно зберігав за місцем проживання наркотичні речовини, без мети збуту. За даним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження.

Під час досудового розслідування слідчі відділення №5 (смт Глибока) Чернівецького райуправління поліції встановили, що 27-річний житель села Тисовець причетний до крадіжки майна буковинців.

Зокрема, 5 листопада 2022 року порушник, перебуваючи в селі Снячів на території домоволодіння заявниці викрав із сарайного приміщення автозапчастини. Крім того, поліцейські встановили, що 15 грудня минулого року порушник незаконно проник до господарської будівлі, що знаходиться на території товариства з обмеженою відповідальністю та викрав будівельні інструменти на суму понад 8 тисяч гривень. Після вчинення крадіжок чоловік втікав з місць подій, а майном розпоряджався на власний розсуд.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання підозрюваного співробітники поліції виявили та вилучили речовину ззовні схожу на наркотичну, яка відповідно до висновку експерта є особливо небезпечним наркотичним засобом - канабісом, обіг якого в Україні заборонено. Зі слів порушника, наркотики він зберігав для власного вживання.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомили порушнику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

- частиною 4 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

- частиною 2 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

За скоєння цих злочинів чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадуємо, вчинення крадіжки в умовах воєнного або надзвичайного стану прирівнюються до тяжких злочинів, незалежно від вартості викраденого. Відтак – поліцейські притягують зловмисників до кримінальної відповідальності відповідно до чинного законодавства.

Також поліцейські закликають небайдужих громадян повідомляти до поліції про відомі факти виробництва, зберігання, поширення чи вживання наркотиків або психотропних засобів. Попередити розповсюдження наркотичних засобів та убезпечити підростаюче покоління можна лише при умові спільної боротьби з наркозлочинністю.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux