Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Буковині слідчі поліції повідомили про підозру організаторці та двом виконавцям злочинної групи, яка займалася виготовленням і реалізацією фальсифікованих товарів
Опубліковано 09 березня 2023 року о 14:15

Правоохоронці провели ряд невідкладних оперативних заходів та вилучили 400 літрів спирту, понад 400 пляшок готового для продажу алкоголю та 29 000 пачок сигарет без марок акцизного податку. Загальна сума вилученого фальсифікату та тютюнових виробів становить понад 1,3 мільйона гривень. 

Нагадаємо: 4 лютого співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань викрили організовану злочинну групу, яка займалася виробництвом та збутом фальсифікованого алкоголю і тютюнових виробів на території регіону.

В ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що 64-річна чернівчанка організувала нелегальний бізнес, до якого залучила двох чоловіків віком 42 та 67 роки. Фігуранти облаштували гаражне приміщення, де виготовляли фальсифікований алкоголь, а в подальшому збували продукцію через роздрібну торгівлю на місцевому ринку. Крім цього, злочинне угрупування займалося продажем сигарет різних відомих виробників без марок акцизного збору України.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів та в торговому кіоску правоохоронці виявили та вилучили:

- 29 087 пачок сигарет без марок акцизного збору;

- 2 бочки ємністю по 200 літрів спирту;

- 403 пляшок алкогольної продукції у пляшках різної ємності;

- чорнові записи.

Загальна вартість вилученого сягає 1,3 мільйона гривень.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури повідомили організаторці та двом членам організованої злочинної групи про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та частиною 1 статті 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux