Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Буковині судитимуть членів організованої злочинної групи за незаконний трансфер чоловіків через державний кордон
Опубліковано 03 квітня 2023 року о 12:30

Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо групи осіб, які за гроші сприяли виїзду за кордон громадянам України у період воєнного стану. Слідчі ГУНП в Чернівецькій області спільно з співробітниками обласних управлінь стратегічних розслідувань НПУ та Служби безпеки України зібрали достатню кількість доказів протиправної діяльності трьох фігурантів та передали обвинувальні акти відносно них для розгляду до суду.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 29-річний житель селища Красноїльськ організував незаконну діяльність злочинної групи, яка займалася пошуком осіб та оформленням їм документів для безперешкодного виїзду за кордон. До своєї протиправної діяльності чоловік залучив ще двох спільників: 34-річного жителя села Старий Вовчинець і 55-річного жителя села Чудей. 

Організатор відповідав за доправлення українців за кордон через пункти пропуску. Інших двоє порушників займалися пошуком потенційних клієнтів цієї незаконної послуги.

Укінці минулого року у Чернівцях оперативники УСР та слідчі поліції викрили протиправну діяльність трьох буковинців. Унаслідок проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання  та тимчасового перебування фігурантів поліцейські виявили і вилучили:

- прилади нічного бачення;

- біноклі;

- рації;

- мобільні телефони;

- чорнові записи порушників з інформацією про потенційних клієнтів та інші докази протиправної діяльності буковинців.

Також правоохоронці виявили у місцях тимчасового переховування двох киян віком 34 і 42 роки. За попередньою домовленістю та оплату, вони мали намір перетнути кордон України у межах воєнного часу у найближчий час.

Співробітники поліції задокументували три факти злочинної діяльності фігурантів. Незаконний трансфер сімох чоловіків призовного віку зловмисники оцінили в майже 20000 Євро. 

Наразі слідчі поліції довели причетність порушників до вчинення злочину та передали відносно них обвинувальні акти для розгляду до суду. 

Під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури слідчі поліції інкримінують членам ОЗГ вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

- частинами 2 і 3 статті 27 (Види співучасників);

- частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Поліцейські Буковини продовжують вживати заходи щодо попередження та виявлення правопорушень, пов’язаних з нелегальною міграцією та організацією незаконного перетину державного кордону військовозобов’язаних громадян України.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежено виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux