Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На варті спокою громадян 24/7: У Чернівецькій області запрацювала 53-тя поліцейська станція
Опубліковано 30 травня 2023 року о 11:04

В рамках реалізації проєкту «Поліцейській офіцер громади», задля оперативного надання населенню якісної допомоги правоохоронців, 29 травня, відбулося відкриття нової поліцейської станції в Чернівецькій ТГ. Це вже третій поліцейській сервіс, який функціонує на території цієї громади.

В урочистому відкритті станції взяли участь начальник сектору взаємодії з громадами УПД ГУНП в Чернівецькій області Валентин Рябий, заступник начальника Чернівецького районного управління поліції Олександр Кушнір та секретар виконавчого комітету Чернівецької міської ради Сергій Добржанський.

Службове приміщення поліцейських офіцерів громади розташоване по вулиці Руській у Чернівцях. Відкриттю станції посприяла Чернівецька територіальна громада, яка виділила приміщення та забезпечила належні умови для виконання завдань, покладених на поліцію.

В оснащеній всім необхідним станції працюють двоє поліцейських: лейтенант поліції Максим Олентир та капітан поліції Василь Федик. Для того щоб стати поліцейськими офіцерами громади вони успішно пройшли конкурсний відбір та спеціальне навчання, розроблене міжнародними партнерами.

З відкриттям поліцейської станції правоохоронці можуть тісніше підтримувати контакт з місцевими жителями, краще орієнтуватися на їхні потреби та оперативніше реагувати на звернення і повідомлення. 

«На території Чернівецької області активно триває реалізація проєкту «Поліцейський офіцер громади». З нагоди 5-ї річниці ПОГів ми спільно з представниками Чернівецької міської ради відкрили нову поліцейську станцію. За допомогою службового транспорту поліцейські офіцери обслуговуватимуть один із мікрорайонів Чернівців «Гравітон» та дбатимуть про безпеку місцевих жителів 24/7. Адже основний лозунг поліцейського офіцера громади – я тут, щоб захищати, оберігати, жити та працювати», – говорить заступник начальника Чернівецького районного управління поліції Олександр Кушнір.

Для оперативнішого реагування на повідомлення громадян місцева громада придбала для ПОГів два службових автомобілі.

Поліцейські подякували секретарю виконавчого комітету Чернівецької міської ради Сергію Добржанському та територіальній громаді за плідну співпрацю та допомогу у реалізації проєкту Національної поліції України. 

«Ми докладаємо максимум зусиль для реалізації даного проєкту. Поліцейські офіцери громади – це люди, які постійно контактують з місцевою владою, що дає зрозуміти безпекову ситуацію у районі міста», – зауважив секретар виконавчого комітету Чернівецької міської ради Сергій Добржанський.

Начальник сектору взаємодії з громадами УПД ГУНП в Чернівецькій області Валентин Рябий підкреслив: «Загалом на території Чернівецької області це вже 53-тя поліцейська станція, а в Чернівецькій територіальній громаді третя, де працюватимуть ПОГи. Нині в цій громаді несуть службу 7 поліцейських офіцерів громади. Ми і надалі активно докладаємо зусилля для того, щоб забезпечити кожну громаду області офіцером, який не тільки там працюватиме а й житиме».

Лейтенант поліції Максим Олентир працює в правоохоронних органах уже понад 3 роки. Поліцейський говорить, що район, де він працює йому добре відомий. «Я тут проживаю. Буду робити все для того, щоб мешканці цілодобово почували себе у безпеці. Кожен громадянин у будь-який час може звернутися по допомогу – ми завжди відкриті і нашою головною метою є взаємодопомога та довіра громадян до нас, як до поліцейських офіцерів громади».

 

Коментують: 

1. Олександр Кушнір - заступник начальника Чернівецького районного управління ГУНП в Чернівецькій області;

2. Сергій Добржанський - секретар виконавчого комітету Чернівецької міської ради; 

3. Валентин Рябий - начальник сектору взаємодії з громадами УПД ГУНП в Чернівецькій області;

4. Максим Олентир - поліцейський офіцер Чернівецької ТГ.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux